Alaba egy „pénzéhes hiéna” miatt költözik Madridba – átigazolási körkép

Alaba egy „pénzéhes hiéna” miatt költözik Madridba – átigazolási körkép

Alaba egy „pénzéhes hiéna” miatt költözik Madridba – átigazolási körkép

A The Atletic és Fabrizio Romano is úgy tudja, David Alaba nyáron ingyen igazol Münchenből Madridba. A védő fizetése nettó 12 millió euró lesz évente – ez az összeg a Bayernnek sok volt, a Realnak nem.

Pénzéhes hiénának nevezték a bajorok David Alaba ügynökét, aki akkora fizetést kért ügyfelének, hogy még az Allianz és a Deutsche Bank hitelosztálya is beleremegett. A védő szerződése, illetve elszerződése azért húzódott el, mint egy unalmas regény, mert a bajor klub elöljárói is azt szerették volna, hogy Alaba maradjon, és Alaba sem akart mindenáron elmenni. Az viszont már tavaly nyáron kiderült, hogy az osztrák válogatott vagy lejjebb ad a fizetési igényeiből vagy távozik a klubtól. Alabának nagy kockázatot nem kellett vállalnia, mert az alkulra, illetve a vérszagra szinte azonnal lecsapott a PSG, a Manchester City és a Real Madrid is. Ebből a felsorolásból azonnal kiderül, hogy nagyon rosszul egyszerűen nem járhatott a tapasztalt osztrák védő. Az már csak hab a tortán, hogy Alaba most nyáron 12 év után ingyen hagyja el a klubot.

Gini Wijnaldum

A holland középpályás helyzete hasonlít Alabáéra. Na, nem azért, mert a Liverpool nyilvánosan üzengetett Wijnaldumnak, vagy a játékos ügynöke trollkodott volna a sajtóban, hanem mert ebben az üzletben is szinte csak a pénz miatt volt feszültség. A Mirror úgy tudja, a játékos nyáron ingyen szeretne távozni a Barcelonába. Mivel a Liverpool kiválósága jó kapcsolatot ápol a katalánok trénerével, Ronald Koemannal, nem sok ellenérv maradt a költözéssel szemben.

Danny Ings 

A Southampton gólgyárosa alapember a szenteknél, csak akkor nem játszott, ha sérült volt. Ilyen csatárra van szüksége a Tottenhamnek. A londoni Sarkantyúsok érdeklődése egyre komolyabb, aminek nem csak az az oka, hogy Ings – ha nem is ipari mennyiségben, de folyamatosan gyártja a gólokat -, hanem az is: Harry Kane mellé évek óta nem találnak megfelelő párt.

Mourinho egyik, ha nem a legnagyobb dobása lenne, ha Londonba csábítaná Danny Ingst és még ütősebb lehetne a Spurs támadósora – a Eurosport magazin szerint a Manchester United is Ingsben gondolkodik, és ha ők is beszállnak a versenybe, akkor bizton állíthatjuk, a csatár ára átlépi a megfizethető kategóriát.

Nicoló Barella 

Az olasz középpályás idén szenzációsan játszik, az Inter egyik legjobbja, így nem csoda, hogy az ára is felment rendesen. 70 millió eurós árcédulája egyre kevesebb csapatot rémiszt meg – a Liverpool vezeti orrhosszal az érte futó versenyt, amibe a Tottenham is beszállt, így Jürgen Kloppnak a bajnokság után az átigazolási piacon is vívnia kell majd José Mourinhoval.

Florian Neuhaus

 Lehet, hogy még a vártnál is gyorsabban kiderül: a Bayern München mire, illetve, kire költheti David Alaba és a szintén nyáron távozó Thiago Alcantara fizetését. A Borussia Mönchengladbach irányítóját szúrták maguknak. Florian Neuhaus szinte egymaga húzta tovább a Bajnokok Ligájában a csapatát. A játékost több sztárklub is figyeli, de az eddig kiszivárgott információk szerint a Bayern München vezetői gondolják a legkomolyabban a ’gladbach legjobbjának leigazolását. Az Allianz és a Deutsche Bank hitelosztálya ebben az esetben is túlórázhat, mert a transzfer igen drága lesz – a Borussia nem engedné el egyik erősségét a legnagyobb riválishoz, csak egy szép summáért cserébe.

Táviratilag

Arkadiusz Milik, Napoli lengyel csatára, aki már nyáron távozni szeretett volna, az Olympique Marseille csapatában folytatja. 

Stephen el Shaarawy Kínából térhet vissza az As Rómába, az üzlet már a célegyenesben.

Alejandro Gomeznek sikerült új csapatot találnia, az argentin támadó a Sevillában folytatja. 

Morgan Sanson az Olympique Marseille csapatából az Aston Villába igazolt. A francia középpályás vételára 16 millió euró körüli összeg. 

Marcos Alonsóval erősítheti meg védelmét a Barcelona. A Chelsea rutinos spanyol balbekkje Ben Chilwell érkezése után idén végleg kegyvesztett lett. A londoniak Alonsót 10 millió euró körüli ajánlat esetén már elengednék. A balhátvéd posztján a katalánok a PSG nyártól ingyen igazolható védőjét, Juan Bernatot is szívesen látnák.

Martin Ödegard, a Real Madrid fiatal középpályása az Arsenalban szerepel majd a szezon végéig kölcsönben.

William José, a Real Sociedad centere újra kapós. Nyáron a Spurs állt közel a megszerzéséhez, míg most a Jimenez kiesésével vérbeli és tapasztalt csatár nélkül maradó Wolwerhamptonhoz opciós joggal érkezik kölcsönbe.

Jesse Lingard, a Manchester United mellőzött középpályása a szezon végéig a West Ham csapatában folytatja kölcsönben.

Facebook Comments