Feltüzelt bika üldözi a Bayernt

Feltüzelt bika üldözi a Bayernt

Feltüzelt bika üldözi a Bayernt

 A Dortmund idei botladozása után vált kérdéssé, ki lesz a bajnok kihívója. Idén a Lipcse eredt a Bayern nyomába, akiknek most még nem csak előre, hanem hátra is figyelniük, mert Julian Nagelsmann csapatának mostani előnye ugyan már szabad szemmel is látható, de még nem jelentős.

Egy szárnyvédő a házigólkirály

A Lipcse idei teljesítményére egyáltalán nem lehet panasz. Öt pontra vannak a Bayerntől és a legkevesebb gólt is ők kapták a ligában. Igaz, a Top6-os csapatok közül a második legsoványabb a „csatársoruk”. Alexander Sorloth, aki Timo Wermer helyére érkezett, ugyan egy fontos találatot már szerzett a Bajnokok Ligájában, de a bajnokságban eddig elég csendes volt – 0-3-nál vágott be egy becsületgólt a Dortmund ellen, ennyi.

Az elsőszámú csatár, Yussuf Poulsen sem játszik igazán eredményesen. A dán négy gólnál és három asszisztnál jár, ezzel a második a házon belüli kanadai táblázaton. Talán meglepő lehet, hogy a Lipcse legeredményesebb játékosa egy védő, Angelino. A spanyol ebben a szezonban balbekk helyett már inkább szárnyvédőt játszik, de ha úgy hozza az „élet”, akkor balszélsőt. 4 gólja mellett 4 gólpassza is van a Bundesligában. Az xG mutatója 3,64 és az xA mutatója pedig 4,34 ami kimagasló egy védőtől.

Egy szempontból biztos, hogy a Lipcse a Manchester Cityhez hasonlítható – sok kis iparos gyártja a találatokat és nem egy gólgyáros (Angelino és Poulsen mellett Nkunku, Forsberg és Sabitzer is négyet vágott).

Gulácsinak nincs mitől tartania

 Nemrég közölte a Bayern, hogy kifizetik Dayot Upamecano kivásárlási záradékát és nyáron 42,5 millió euróért 5 évre szerzik meg a francia belső védőt. Hasan Salihamidzic a német Bildnek ismerete el először, hogy sikerült megállapodniuk a játékossal a személyes feltételekben. A Lipcse most már mást nem tehet, pótolnia kell a védőt, hogy ez a csapatrész is teljesen üzemkész legyen. Bár Willi Orbán, Lukas Klostermann és Ibrahima Konate is rendelkezésre áll, Nordi Mukiele pedig szintén bevethető a védelem közepén, sokan nagy tételben fogadnának arra, hogy Mohamed Simakant is leigazolja a Lipcse, hogy Gulácsi ne öregedjen a kelleténél gyorsabban.

Megtelt a középpálya Lipcsében

Szoboszlai Dominik lipcsei kalandja nem a legjobban kezdődött. A német és a magyar sajtó is kíváncsian várta, hol játszik majd a magyar tehetség, aki azonban megsérült, és márciusnál előbb nem lesz bevethető. A lehetőséget minden bizonnyal megkapja majd, de nem lesz könnyű dolga. A középpályán a védekező feladatokat Kevin Kampl és Amadou Haidara látja el, előttük Christopher Nkunku és Marcel Sabitzer játszik, a hamis kilences pozícióban pedig Dani Olmo és Emil Forsberg. Ráadásul Konrad Laimer hosszú sérülés miatt jelenleg nem bevethető, de amikor egészséges, ő is meghatározó figurája a Lipcsének. Ja, és ne feledkezzünk meg Tyler Adamsról, aki a védelem és a középpálya szinte minden posztján játszhat.

Ennyi embernek egy csuklósbuszon sincs hely, nemhogy a középpályán. És bár más játékrendszerben játszik a Lipcse, mint a Salzburg, Nkunku vagy Sabitzer posztja lenne a legoptimálisabb Szoboszlainak, ami ugye azt jelenti, hogy nincs bérelt helye a legjobb magyarnak.

Facebook Comments