A támadó, akinek ugyan este kilencre haza kell érnie, de már lassan világsztár

A támadó, akinek ugyan este kilencre haza kell érnie, de már lassan világsztár

A támadó, akinek ugyan este kilencre haza kell érnie, de már lassan világsztár

Fati, Pau Torres, Emerson és Lunin: ők azok, akik egy-két éven belül a LaLiga alapemberei lehetnek és az sem kizárt, hogy akkora sztárokká válnak, mint Modric, Kroos, Busquets vagy Jordi Alba. Nézzük, kik is ők?!

Ansu Fati

Kivel, ha nem a következő Messinek kikiáltott spanyol fiatallal kezdődne ez a lista? Sokan kapták meg Fatihoz hasonlóan ezt a jelzőt ilyen fiatalon, ami hatalmas teher lehet – Bojan Krikic példája még élénken élhet a Barca drukkerek emlékezetében. Ő volt az, aki együtt robbant be Messivel, mostanáig a kanadai Montreal Impactben játszott, de már oda sem fért be.

Fati 18 évesen szedte össze első komolyabb sérülését, ezért csupán 450 perc jutott neki, de még így is négy gólt rúgott a bajnokságban. Bár ha nincs meccse, az anyukája legkésőbb 9-re várja haza, a pályán bizonyította, felnőttként kell kezelni.

Jules Koundé

22 éves de már most 80 millió euróra becsülik az értékét és alapember egy spanyol top csapatban. A Sevilla védelmének alapköve és nem ok nélkül töltött szinte minden percet a pályán. Bár nem égi meszelő, már fejelt egy gólt a bajnokságban, egyet a spanyol kupában és egyet a Bajnokok Ligájában. Lézerpontos passzai vannak, 10-ből 9-szer ér célba a labdája. Érdeklődik is iránta mindkét manchesteri óriásklub, bár ezen csak az lepődik meg, aki háttal ül akkor, ha Koundé a pályán van.

Andriy Lunin

Egy fiatal ukrán kapus, aki idén már annyit padozott, mint egy kisiskolás. A 22 éves Lunin Courtois mögött idén egyszer jutott szerephez a kupában, de a Real Madrid ragaszkodik hozzá. Tavaly 20 meccsen védett a spanyol másodosztályban, idén azonban már ő Zinedine Zidane második számú kapusa. Az biztos, a királyiaknál ő a jövő a vonalon, az kevésbé vehető készpénznek, lesz-e türelme megvárni, hogy végre ne csak másodhegedűs legyen.

Ronald Araújo

A Barcelona 22 éves uruguayi belső védő idén minden riválisánál jobban teljesít. Több mint 1000 percet töltött a pályán és minden szerelése sikeres volt. Emellett pedig ő az egyetlen a bajnokságban, akit egy az egy ellen még nem cseleztek ki. Ha Koundé lézerpontos passzokat oszt, akkor Araújo egy jobban kalibrált lézer, hiszen ő még egy százalékkal pontosabban passzol, mint a francia. Nem is kérdés, ki tartja életben a széteső védelmet Katalóniában. Hogy mást ne mondjak, védőtársa Lenglet a Bayern elleni 8-2 óta árnyéka önmagának, a Cadiz elleni bajnokin például az utolsó percben hozott össze egy tizenegyest az újoncnak és lett 1-1 a végeredmény.

Óscar Mingueza

Araújo párja lehet a jövő Barca védelmében, hiszen ő is még csak 21 éves. A katalánok legnagyobb örömére nem volt idén sérült (az uruguayi társ viszont igen), így már 15 meccsen kezdett és 1400 percet töltött a pályán. Szerzett már 1 gólt, elő is készített egyet, bár ez nem meglepő, hiszen ő még Araújonál is pontosabban passzol, 92%-ban mennek jó helyre a labdái. Annak ellenére, hogy láthatáron van Piqué távozása, egyre kevesebb Barca szimpatizáns feje fáj, mert már látják, ki léphet a katalán ikon helyére.

Emerson

A Barcelona fiatalja most kölcsönben a Real Betisben játszik, ő lehet Dani Alves utódja. Emerson is a jobb oldalon védő, mint a még aktív legenda, hasonlóan sokat robog az oldalvonal mellett. 24 meccsen játszott idén, 1 gólja mellett 4 gólpassza is van már. Amiről leszokhatna, a kártyagyűjtés. A 22 éves védő, 8 lapot kapott már ebben a szezonban, egyszer pedig ki is állították. Ha benő a feje lágya, ha nem, klasszis védő lehet belőle, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Barcelona  a szezon után garantáltan visszahívja.

Pau Torres

A 24 éves középső védő már egy ideje téma Spanyolországban. A Villarealban 26 meccsen idén olyan jól ment neki, hogy a Real Madrid, a Bayern München és a Manchester City is megkereste. 88%-os passzpontosság és 74%-os szerelési hatékonyság jellemzi az idei játékát. Ilyen mutatókkal a spanyol válogatott alapembere is lehet.

 Lee Kang-in 

A fociban egyelőre szinte ismeretlen keletről a 20 éves dél-koreai lehet az egyik új példakép. Az elmúlt két évtizedben csupán Park Ji-Sung és Son Heung Min tört be az európai elitbe, de nem csak ezért lesz könnyű megjegyezni Lee Kang-int, aki idén már több mint 1000 percet töltött a pályán a Valenciában, 4 gólt elő is készített. Bábművészként mozgatja társait, 100 passzából 86 pontos volt.

Facebook Comments