A franciák bevetették a fiatal légiót

A franciák bevetették a fiatal légiót

A franciák bevetették a fiatal légiót

Mbappé, Aouar és Camavinga bár fiatalok, a világ elitjébe tartoznak. A Ligue 1 azonban nem csak a francia „tiniknek”, tökéletes ugródeszka. Most azt nézzük is meg, kik állnak a deszkán!?

Mathis Ryan Cherki

A francia támadó tavaly már 16 évesen bemutatkozhatott a Lyon első csapatában. Eddig főleg a kupában kapott lehetőséget, két meccsen három gólt szerzett, egyet pedig előkészített. A támadósor jobb oldalán és a középpálya közepén már ilyen fiatalon jelezte, ha nagykorú lesz, nem lehet majd kihagyni a kezdőből.

Alban Lafont

A 22 éves kapus második idénye alapembere a Nantes csapatának. Profi karrierje során minden évben 70% feletti védési hatékonysággal játszott, a francia U21-es válogatottban már ő az első számú kapus, de a jövője kérdéses Franciaországban. A Nantes Lafont kiváló teljesítménye ellenére nagyon gyengén teljesít a bajnokságban, ha pedig kiesnek, minden bizonnyal el kell engedniük a tehetséges kapust. Kérők már most akadnak: a Tottenham és a Fiorentina is figyeli a kapust és persze a Nantes helyzetét is..

Xavi Simons

A PSG 17 éves holland középpályásnak már most olyan múltja van, amilyet a focisták többsége csak álmodni mer magának. A Barcelona U15-ben vették észre, hogy kettő az egyben, azaz Messi és Xavi Hernandez mesteri ötvözete. El is happolta őt a francia óriás a La Masiáról, és idén már a kupában játszhatott is a nagyok között. Nehéz dolga lesz, de nem a védők, hanem az újságírók miatt, hiszen már most hatalmas médiafigyelem kap.

Sven Botman

A 21 éves holland belső védő idén már alapember a Lilleben, minden bajnoki meccset végigjátszotta, aminek két magyaráztata biztos, hogy van. Az egyik, hogy 86%-os a passzpontossággal játszik és 70%-os a szerelési hatékonysága. Ezeket a statisztikákat már a Liverpool és a Tottenham is kiszúrta – mivel a vörösök Mukiele leigazolásán dolgoznak igazán, a Spurs lehet a befutó.

Timothy Weah

Az aranylabdás ikon, George Weah fia, a 21 éves Timothy a Lille-ben játszik. A bajnokságban 826, míg az Európa Ligában 301 percet kapott az edzőjétől – össztermése pedig öt gól és egy gólpassz. A szélvészgyors csatár már nyolcszoros amerikai válogatott, és ha javít a helyzetkihasználásán, lehet, hogy lesz még egy aranylabda a családban.

Jonathan David

A 21 éves kanadai támadó tavaly robbant be a belga élvonalban, idén pedig már ő is a Lille-ben bizonyítja, nem csak mázlija volt tavaly. Több mint 2600 percet játszott idén, kilenc gól mellett három asszisztot is adott. Középcsatárként és támadó középpályásként is bevethető, tavaly a Gentben inkább a csatár mögött, idén inkább elől játszik. Alpohonso Davies után ő lehet a második, aki meghatározó figurájává válhat a kanadai labdarúgásnak?!

Facebook Comments