Észak-Londonban nem elég a három testőr

Észak-Londonban nem elég a három testőr

Észak-Londonban nem elég a három testőr

Háború közben kell várat építenie a Tottenham vezetőinek. Az angol bajnokság már beindult, Észak-London bástyái, a védelem oszlopai pedig az elmúlt évben szép csendben eligazoltak – Jan Vertonghen, Toby Alderweireld és Dany Rose sincs már, az érkezők pedig még nem érték el az üzemi hőmérsékletet. Bár az első ostromot állta a Spurs, a City nem tudott gólt lőni a Sarkantyúsoknak, azt tudja mindenki, a várhatóan öt védős rendszerből még hiányoznak páran.

Ipari pletykák

Jules Koundé biztosan nem a Spursnél folytatja, Christian Romero viszont már be is mutatkozott. Az argentin az Atalanta csapatában tavaly az olasz bajnokság egyik legjobb védője lett szép csendben, klubja 55 millió euróért adta el a Tottenhamnek. Andersenről már biztosan lecsúsztak az északiak, a japán Tomiyasu sorsa pedig még kérdéses, és ő amúgy is inkább a védelem jobb oldalán játszik, mint közepén. Pau Torrest is szóba hozták az észak-londoniakkal, de hivatalos ajánlatot még nem tettek a 24 éves spanyolért. Romero és Tomiyasu érkezésével már nem állna rosszul a Tottenham, Torres pedig hab lenne a tortán.

Kölcsönből visszatérők és eddig mellőzött fiatalok

Ryan Sessegnon az előző évet a Hoffenheimnél töltötte, a fiatal angol ugyan nem járta le a lábait a Bundesligában, de amikor játszott, a teljesítményére nem volt panasz. Fontos, hogy ő a baloldalon minden poszton bevethető, így a védelemben is. Japhet Tanganga is komolyabb szerepet kaphat az előttünk álló idényben, a saját nevelésnek számító védő jobbszélső védőt és középső védőt is játszott már és bizonyította, ha lehetőséget kap, szívét-lelkét kirakja a pályára, ezt tökéletesen láthatta a nagyvilág a City ellen meccsen. A tavaly igazolt Joe Rodonnal együtt rájuk még hosszú évekig számíthat a klub, és ha Nuno kihozza belőlük a legjobbat, akkor igen nehéz lesz bevenni a Spurs kapuját.

A legnagyobb falat

A kemény dió a portugál edző számára viszont Sanchez és Dier visszaépítése lesz. A kolumbiai a Copa Americán jól játszott, a City ellen is sziklaként állta a terhelést. A korábbi években elkövetett hibáinak most nyoma sem volt. Nem elveszítette, hanem megnyerte a párbajait, amivel alapemberré válhat. Dier helyzete más. Az angol sosem volt igazi középső védő, őt védekező középpályásból faragták át sérülések miatt védővé, de közben Höjberg és Skipp már kiválóan látja el az eredeti posztját, így rá ott már nincs szükség. Védőnek viszont korántsem klasszis, így kérdés, milyen szerepet szán neki Nuno, már ha marad a csapatban.

Aurier helyzete is kacifántos. Egy nagyon erős és gyors jobboldali védőről van ugyanis szó, akinek kiváló beadásait és szereléseit a buta piroslapok és összehozott büntetők árnyékolják be. Hogy miért, még pontosan nem tudni, de az már biztos, hogy a Konferencia Liga keretbe már nem került be. Korábban lehetett hallani a Real Madrid és a PSG érdeklődéséről is, de a madridiak végül hosszabbítottak Lucas Vazquezzel, Párizsba pedig Achraf Hakimi érkezett. A Sarkantyúsok az első fordulóban négy védővel álltak fel. A rendszer működött, bár a portugál edző korábban szinte mindig öt hátvéddel játszatta csapatait, így ha erre áll majd át később, jól jöhet még Aurier és Dier is.

Tehát a Spurs védelmi opció a következők

Balszél: Ryan Sessegnon, Sergio Regulion, Ben Davies

Középen: Eric Dier, Davinson Sanchez, Joe Rodon, Christian Romero

Jobbszél: Serge Aurier, Matt Doherty, Japhet Tanganga, Takehiro Tomiyasu (?)

Facebook Comments