Vlahovic apja lehetne a nyugdíjas japán csatár, aki visszavinné csapatát az első osztályba

Vlahovic apja lehetne a nyugdíjas japán csatár, aki visszavinné csapatát az első osztályba

Vlahovic apja lehetne a nyugdíjas japán csatár, aki visszavinné csapatát az első osztályba

A napi gólviharban néha érdemes átnézni, kik azok játékosok, akik a legérdekesebb csúcsokat tartják. Szüretnek egyáltalán nem nevezhető rövid példatár következik, nézzük!

A nyugdíjas csatár

A Yokohama FC csatára, Kazuyoshi Miura 15 évesen debütált a japán bajnokságban, de még meg sem száradt a pecsét a szerződésén, amikor Brazíliába utazott. Kazu felnőttként tért haza és 55 évesen most egy újabb évre írt alá csapatával, akik tavaly kiestek az ázsiai ország élvonalából. A rutinos öregfiú utolsó aktív éveiben segíthet a klubnak visszajutni az első osztályba.

Dusán Vlahovic, a szerb villám

A Juventus 80 millió euróért vette meg a 21 éves szerb csatárt a Fiorentinától a télen. Valhovic rögtön bizonyította is, hogy megérte rá asztronómikus összeget költeni. Az első Bajnokok Ligája meccsén 32 másodperc alatt szerzett gólt, ez a sorozat történetének leggyorsabb találata a debütánsok között.

Sadio Mané, a gyorstüzelés királya

A szenegáli szélső 2015-ben még a Southampton játékosa volt, amikor az Aston Villa elleni bajnokin megszerezte a leggyorsabb mesterhármast, nem csak a szigetországban, a profi labdarúgás történetében. 2 perc és 56 másodperc alatt vágott hármat, ezzel a teljesítményével robbant be a köztudatba.

Asmir Begovic, a bosnyák nehéztüzér

A Stoke City kapusa volt 2013-ban Begovic, amikor a Southmapton ellen játszottak hazai pályán egy angol bajnokin. A meccset a vendégek kezdték, gyorsan el is veszítették a labdát, amit a Stoke játékosok hátra passzoltak a kapusnak, aki nem teketóriázott, a saját tizenhatosán belülről, egészen pontosan 89 méterre a másik kaputól belerúgott egy életerőset a labdába, ami 13 másodperccel a kezdősípszó után már a szentek kapujában hevert. A leggyorsabb kapusgól és a legtávolabbról szerzett gól rekordját egy meccsen döntötte meg Begovic. Ezt csinálja utána valaki!

Cristiano Ronaldo a számok ellen

A fiatal CR7 2007-08-ban 31 gólt szerzett a Manchester Unitedben. A helyzetek, amelyekből gólt szerzett – tehát az xG statisztika -, Ronaldo várható találatait abban az idényben 10,2-re tette. Amióta ez az adatelemzés létezik, ez a legjelentősebb különbség a várható és a szerzett gólok között. Azt mindenki maga döntse el, hogy az xG-vel vagy CR7-tel van-e baj!?

Lionel Messi

Ha már xG számok, La Pulga spanyol élvonalbeli karrierjét  308,5-ös várható gólszámmal zárta, ha nem számoljuk ide a büntetőket. Tehát 308 gólt várhattunk volna az argentin zsenitől, aki ehelyett 414 gólt szerzett akcióból, ami még a kanyarban is azt jelenti, hogy 105-el több találatot szerzett, mint amit a profi statisztikusok vártak tőle. Hogy kinél van a legnagyobb különbség a várható és a szerzett gólok között, azt már meg sem kell kérdezni?!

Facebook Comments