Lehet, soha nem lesz igazi karácsonya a spanyolok szerelemgyerekének

Lehet, soha nem lesz igazi karácsonya a spanyolok szerelemgyerekének

Lehet, soha nem lesz igazi karácsonya a spanyolok szerelemgyerekének

 A Sevilla az elmúlt években folyamatosan együtt tempózott a Barca-Real-Atletico hármassal. A Bajnokok Ligájában rendszeresen szereplő csapat ennek ellenére csak a második számú kupasorozatnak az Európa Ligának az esélyese – igaz, annak mindig! Eddig a BL volt nagy falat a Sevillának, most azonban úgy tűnik, az EL is az lesz. Megnézzük, miért!?

Nemrég kezdődött minden

2022 nyarán sokan sejtették, hogy bajba kerülhet a csapat, hiszen két alapembernek számító védőjüket is elveszítették. Jules Koundé és Diego Carlos is távozott a klubtól, előbbi a Barcelonába, utóbbi pedig kisebb meglepetésre az Aston Villába. Aki legalább egyszer már látta játszani az andalúzokat, tudta, hogy még akkor is huzatos lesz az a védelem, ha a Bayern tehetséges, de mellőzött védőjét, Tanguy Nianzou-t és a Galatasaraytól Marcao-t is leigazolják. A hátsó alakzat bal szélére a Manchester Unitedból Alex Telles érkezett kölcsönbe és szintén csak ideiglenes megoldás Kasper Dolberg, aki a Niceből ment a szezon végéig. A nyáron az Ajaxba kölcsönadott Lucas Ocampos már visszatért, és hozzá csatlakozott a Tottenham tehetséges fiatalja, Bryan Gil is. Bár sokan elégedettek lennének egy ilyen „kezdővel” a Sevilla védelme gyengült, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a kiesőzónában kérjen menedékjogot.

Az idei év kálváriája

A bajnokságban már most szinte pontosan annyi gólt kaptak, mint tavaly összesen, de azért, hogy egy púp ne legyen elég, a góllövés is alig megy, csak 21-szer voltak eredményesek idén, ez szintén a hetedik legkevesebb. Oliver Torres három góllal és egy gólpasszal a legeredményesebb a Sevillában, úgy, hogy a spanyol szélső minden meccsen pályára lépett. Erik Lamela és Rafa Mir is 3-3 gólt szerzett, ami ugyanannyi, mint a Real Madrid védője, Éder Militao idei termése. A helyzetek kialakításával, valamint azok értékesítésével is alulmaradnak sőt, a várható mutatók is gyengébbek a tavalyi számokkal szemben. Az Iscoval télen szerződést bontó csapatra igazán ráférne egy kreatív középpályás, aki helyzetbe tudja hozni a támadókat, és aki nagy kartonnyilakkal megmutatná, merre is van az ellenfél kapuja. Bár Papu Gomez, Alex Telles és Corona Jesus is sérült volt, de három játékos hiánya nem magyarázat az ilyen teljesítményre.

Mi várhat idén a Sevillára?

A sorsolásuk nem szörnyű, egyszer találkoznak még a Reallal és egyszer az Atleticoval, a meccsek jelentős részén tehát lehet keresnivalójuk. Az Európa Ligában az ellen a PSV ellen játszanak, akik Cody Gakpo után Noni Maduekét is elveszítették a télen, ráadásul ez a sorozat hazai pálya a Sevillának. Az igaz extra az lenne, ha újra behúznák az EL-t, de kiesnének a spanyol első osztályból – ez a tippmix sokat fizetne, de aki biztosra akar menni, csupán arra rak, hogy Európában még tesz egy-két kört a Sevilla, de nem nyer semmit, viszont azt a világégést is megússza, hogy kiesik az első ligából.

Facebook Comments