Arab milliárdosok éppen most rajzolják át a focitérképet, ha így megy tovább, az Őshazát is leradírozzák

Arab milliárdosok éppen most rajzolják át a focitérképet, ha így megy tovább, az Őshazát is leradírozzák

Arab milliárdosok éppen most rajzolják át a focitérképet, ha így megy tovább, az Őshazát is leradírozzák

Nincs megállás az átigazolási piacon, tovább tarolnak a szaúdiak és az angolok. A kockás füzetet nyugodtan kidobhatjuk, nem érdemes számolni, ki mennyit költ, mennyiért ad – ennyi nullát ugyanis még soha nem láttunk!

Gondolta volna két éve, hogy Ronaldo és Mané az Al-Nassrben lesznek csapattársak?

Akárki ezt mondta volna, garantáltan őrültnek nyilvánítják, de bármilyen furcsán is hangzik, ez a jelen. A szenegáli szélsővel ugyanis megegyezett az Al-Nassr. Mané korábbi csapattársaival, Firminoval, Hendersonnal és Fabinhoval is találkozhat, hiszen mind a szaúdi ligába igazoltak. Az Al Hilal Mbappé helyett, azt nem tudni, de az biztos, hogy leigazolta 60 millió euróért a Barcelona korábbi támadóját, Malcolmot a Zenittől. Fénykorában sem fizettek érte ennyit, nemhogy amióta teljesen eltűnt a labdarúgás elitjéből. A brazil mellé 15 millióért érkezik még Franck Kessié is a Barcelonából. Új edzője is lesz a klubnak, a Salzburg mestere, Matthias Jaissle veszi át az irányítást. Vajon ekkora nevekkel már lesz európai érdeklődés is a bajnokság iránt?

Anglia sem lassít

A Manchester City triplázó csapatába eddig csak akkor igazoltak, ha pótolni kellett valakit. Így van ez most is: Gündogan helyére Kovacic érkezett, Mahrez helyére pedig Jeremy Dokut nézte ki Guardiola. A kékek amúgy egyre közelebb vannak ahhoz, hogy megegyezzenek a Lipcsével Josko Gvardiol átigazolásáról. A horvát védő vételára 100 millió euró körül lesz, amit a City valószínűleg, ki is fizet majd. Az Arsenal eddig sem fukarkodott, de a tavalyi ezüstérmes idén nyáron sem tétlenkedik. David Rayaval, a Brentford kapusával már meg is állapodtak a személyes feltételekben, a Bayern által is megkörnyékezett kapus jelenlegi klubja 40 millió font körüli összeget szeretne kapni spanyolért.

A Manchester United 72 millió fontért (ebben a bónuszok is benne vannak) szerződtette Rasmus Hojlundot, az Atalanta fiatal dán centerét és tárgyalnak a Fiorentinaval Sofyan Amrabat leigazolásáról. A Spurs Harry Kane megtartása mellett két védő megszerzésén is ügyködik, Micky Van de Ven és Ashley Phillips is már fél lábbal Észak-Londonban érezhetik magukat.

És persze a Chelsea. A londoni kékek lassan már az egész Brightont megvették az elmúlt egy évben, most a kapusukat, Robert Sanchezt szerződtették 20+5 millió fontért. Levi Cowill, aki tavaly pedig a sirályoknál játszott kölcsönben, most szintén visszatért a Stamford Bridgere és 2029-ig szóló, új szerződést írt alá. Visszatérő védők mellé újak is jöttek, 45 millióért Axel Diassit is megvették a Monacotól. Ha ez nem lett volna elég, újabb 27 millióért Lesley Ugochukwut is megszerezte Pochettino csapata. A Crystal Palace 20+5 millió euróért szerezte meg Matehus Francat, a Flamengo tehetségét, a Fulham pedig 21 millióért Calvin Basseyt az Ajaxtól, míg a Newcastle 35 millió fontért Tino Livramentot a Southamptonból.

A többiek sem tartanak nyári szünetet

A PSG 80 millió eurót perkálna le Goncalo Ramosért, 50 millióért pedig már megszerezte Ousmane Dembelet a Barcelonatól, akik ezt a pénzt Joao Cancelo leigazolására szeretnék fordítani. Caleta Car a Lyon játékosa lett, Yerrey Mina a Fiorentinában folytatja pályafutását. Az Ajax behálózta a Manchester City utánpótlás egyik legértékesebb drágakövét, a 19 éves Carlos Borgest. A fiatal szélsőért 17 millió fontot fizetett a holland klub, akit a West Ham orra elől halásztak el az utolsó pillanatban.

Lucas Moura egy évtizednyi Tottenham után hazatért Brazíliába és a Sao Paoloban folytatja pályafutását. Csatlakozik hozzá James Rodriguez is, aki az Olympiacost hagyta ott a brazilok kedvéért. Yunus Musah 20 millió euróért igazolt az AC Milanba, aki a Valencia süllyedő hajóját hagyta el az olaszok kedvéért. Edinson Cavani a Boca Juniorsban folytatja pályafutását,a Juventus Romelu Lukakuért, valamint 40 millió euróért pedig Vlahovic játékjogát adná, de hogy ez megtörténik-e, azt még nem tudni. Egy biztos, nem fogunk unatkozni augusztus végéig.

Facebook Comments