Egy kicsit nem figyelünk, pár év múlva Al-Hilal- Al-Ittihad Bajnokok Ligája döntő lesz

Egy kicsit nem figyelünk, pár év múlva Al-Hilal- Al-Ittihad Bajnokok Ligája döntő lesz

Egy kicsit nem figyelünk, pár év múlva Al-Hilal- Al-Ittihad Bajnokok Ligája döntő lesz

Bin Salman és Todd Boehly a maguk módján, de éppen átírják a foci szabályait. Eddig mindketten a maguk képére formáltak mindent, ami az útjukba került, miért lenne másképpen most?

A szaúdi liga jelene sokkoló, a jövője meg ijesztő

Neymar Al-Hilalba szerződése ismét megmutatta, mekkora ereje van a pénznek. Generációjának egyik legtehetségesebbje 31 évesen, karrierje csúcsán, miért megy el a szaúdiakhoz? Elege lett a BL-ből, megunta, hogy minden héten az elitben, az elittel kell játszania? Aligha! Nyilván a pénzért, ráadásul eszméletlen összegért. A következő két év minden másodpercében 1586 forintot fog keresni. Eddig sem volt szegény a brazil sztár, de ez a két év megduplázza majd az eddigi vagyonát. Vége is akkor a karrierjének, eladta a lelkét az ördögnek? Erre sokan talán azonnal igent mondanának, nem is nagyon lehet őket hibáztatni.

Azonban az állami pénzek milliárdjain fejlődő arab csapatok előtt pár év múlva, akár már 2025-re nyílhat egy olyan lehetőség, ami eddig elképzelhetetlennek tűnt. Tárgyalások folynak ugyanis arról, hogy az arab országok csapatai is részt vehessenek UEFA versenyeken, mint a BL, az EL vagy az EKL. Volt már hasonlóra példa, hiszen Izraelnek és Kazahsztánnak is van erre lehetősége, pedig ők sincsenek az öreg kontinensen. Egy Beitar Jerusalem vs Al-Fateh meccset azonban valószínűleg nem focipályán, hanem harcmezőn kellene megrendezni, bár ettől a csatától egyelőre nem kell félni, jobb, ha elkezdünk barátkozni valami hasonló gondolattal!

Az első lépés: egy Rangers-Celtic vagy egy River Plate-Boca Juniors rangadót már alig adnak a magyar sportcsatornák, a szaúdi ligát viszont mostantól a Spíler TV-n láthatjuk majd. Most még nem az a kérdés, hányan nézik az Al-Ittihad vs Al-Ahli párharcot!? De még csak az sem, hogy megtudjuk, Hamdállah miért maradt ki a kezdőcsapatból!? Most még csak ott tartunk, hogy a jelenlegi színes palettán túl, még egy választási lehetőséggel több lesz! Hogy aztán csak egy választási lehetőségünk lesz a végén, azt még nem tudni?!

Ami biztos: a PSG eladott 100 millióért egy 31 éves játékost, aki sokat keresett és maradni sem akart Párizsban. A csapat legalább jól járt.

A Chelseare írt szabályokat a Chelsea játszotta ki elsőként

Mióta a londoni kékeknek új tulajdonosa van, többet költöttek, mint az egész szaúdi bajnokság. A legutóbbi átigazolási témájú írásom óta Moises Caicedo 115 millió fontért, míg Romeo Lavia 58 millióért érkezett a klubhoz. És ezek csak a nagyobb tételek. Költekezhetnek is rendesen, hiszen idén nyáron rengeteg játékost adtak el, akiket egy transzferidőszakra könyvelnek el, míg az igazolások költségét a szerződés hosszára osztják szét. Az új UEFA szabályok szerint (amint pont miattuk hoztak tavasz végén) az olyan csapatok, amelyek indulnak európai kupában, maximum 5 éves szerződést köthetnek játékosokkal. A Chelsea azonban idén nem indul ilyen sorozatban a tavalyi botladozása miatt, így teljesen szabályosan köthetnek hét vagy nyolc éves kontraktusokat, amit meg is tettek a fent említett érkezőkkel. Az angol szövetség szabályai megengedőbbek az UEFA szabályainál, s mivel idén csak hazájukban játszanak idén, senki nem tehet ez ellen semmit. Egy biztos Todd Boehly az új érkezőknek külön kispadot is kell, hogy vegyen.

Átigazolási hírek táviratilag

Megszerezte Jeremy Dokut a Manchester City a Rennes csapatából. A belga szélsőért 60 millió eurót fizetett Guardiola csapata. A franciák 30+5 millióért Lovro Majert is eladták, de őt a Wolfsburgnak.

Az Al-Nassr 23 millió euróért vette meg Aymeric Laporteot a Manchester Citytől és 60-ért Otaviot a Portotól. Az Al-Hilal 50 milliót fizetett a Fulhamnek Aleksandr Mitrovicért és 21-et a Sevilla kapusáért, Yassine Bonoért. Az Al-Ahli pedig 30 milliót adott a Romának Roger Ibanez játékjogáért.

Sergino Dest a PSV Eindhovenben folytatja kölcsönben – a hollandok 10 millióért végleg megvehetik az amerikai védőt a Barcelonától.

Hakim Ziyecht ingyen szerezte meg a Galatasaray a Chelseatől, Lewis Hallért 35 millió fontot adott a Newcastle, érkezett azonban Devid Washington 15+5 millióért, akit lehet, hogy egyből kölcsönbe adnak Strasbourgba és Djordje Petrovic 16 millióért a New England Revolutionből.

Dinos Mavrapanos 20+5 millióért igazolt a Stuttgartból a West Hambe, akik így lemondtak Harry Maguire szerződtetéséről. James Ward-Prowse 30 millió fontért igazolt a kalapácsosokhoz, míg Édson Álvarezért 34 milliót fizettek az Ajaxnak.

A Genoa kölcsönvette a Marseilletől Rusan Malinovskyt, akit 10 millióért végleg leigazolhatnak.

Az RC Lens 35 millióért vette meg a Montpellier támadóját, Elye Wahit.

Gabri Veiga 30+6 millióért igazolt a Napoliba a Celta Vigoból. Az olaszok pedig megszerezték még Jean Cajuste játékjogát is, amiért 12 milliót fizettek a Reimsnek.

Wilfried Singo 10 millióért igazolt a Torinóból a Monacoba. Torino fekete-fehér feléből Denis Zakaria is követi őt, akiért kétszer ennyit fizettek a hercegségbeliek.

A Róma Leandro Paradest szerezte meg 4 millióért, Renato Sanchezt pedig kölcsönbe, akit kötelező lesz megvenniük 15 millióért, ha játszik a meccsek legalább 60%-án. Távozott viszont Matic, aki 3 millióért került a Rennesbe.

Alex Oxlade-Chamberlain ingyen igazolt a Besiktas csapatába.

Diego Costa ingyen tért vissza Brazíliába, a Botafogoban folytatja. Dimitri Payet pedig szintén ingyen a Vasco de Gama játékosa lett.

Adama Traoré ingyen igazolt a Fulhambe.

Carlos Augusto 13 millióért lett az Inter játékosa. A Monza védője a 15 millióért az Union Berlinbe szerződő Robin Gosens helyére érkezett.

A Fenerbache 15 millióért szerezte meg a Marseille török támadóját, Cengiz Ündert. Ugyanennyiért érkezett a Manchester Unitedtől a brazil Fred is.

Az Atalanta eladta Joakim Maehlet 11 millióért a Wolfsburgnak.

A Lipcse 35 millióért vette meg Castello Lukebat a Lyontól. A franciák megszerezték Ainsley Maitland-Nilest, méghozzá ingyen és Ernest Nuahmaht 25+5 millióért.

A Tottenham Micky van de Ven megszerzése után kölcsönadta Rodont a Leedsnek és megszerezte Alejo Velizt 20 millióért.

A Fiorentina eladta Arthur Cabralt 25 millióért a Benficának. A portugálok megszerezték még Anatolij Trubint is a Shaktartól 11 millióért.

A Nottingham Forest kölcsönvette a Sevilla világbajnok védőjét, Gonzalo Montielt. Az angol klub 11 millióért végleg leigazolhatja a játékost az idény végén.

Facebook Comments