Egy csúcsigazolás miatt mostantól nyugodtabban alszanak a Premier League kapusai

Egy csúcsigazolás miatt mostantól nyugodtabban alszanak a Premier League kapusai

Egy csúcsigazolás miatt mostantól nyugodtabban alszanak a Premier League kapusai

Harry Kane a Bayern Münchenbe igazolt. A világ legerősebb bajnokságának egyik, ha nem a legjobb játékosa a Top 5 bajnokságok legkiszámíthatóbb ligájába megy. Miért?

Címek, de milyenek és mennyiért?

Sok mindent el lehet mondani a Tottenhamről, de az elmúlt évtized nem a sok kupagyőzelmükről és sikerükről szólt. Történelmi csapatról beszélünk ugyan, de a siker küszöbén mindig megbotlottak, legyen szó a Ligakupa vagy a Bajnokok Ligája döntőjéről. A bajorok ellenben az elmúlt tíz évben sorozatban minden bajnoki kiírást megnyertek, de ugyanebben az időszakban öt német kupát, ugyanennyi szuperkupát és egy Bajnokok Ligáját is behúztak a bajorok.

Kanenek nem lesz 10 éve, legalábbis a bajoroknál biztos nem. Az angol támadó ugyanis 4 éves szerződést írt alá, tehát szinte biztosan nyer pár bajnoki címet és kupát, ha olyan szelek fújnak, talán még egy BL-re is lehet esélye. De értékesebbek ezek a címek egy szinte előre lefutott bajnokságban, mint a Premier League legtöbb szerzett góljának rekordja és amit esetleg útközben a Spurssel nyerhetne? Egy klublegendának melyik érhet többet? Ezt csak ők tudhatják. A fizetése Angliában sem volt kevés, biztosan itt sem lesz, de igazán nagy különbség ezen a szinten már nem nagyon lehet. Ez az átigazolás nem a pénzről szól.

Harry szeretne tanulni Francesco Totti példájából? Az olasz támadó 1992 és 2017 között egy bajnok címet, két olasz kupát, illetve szuperkupát nyert a Rómával. Az elmúlt évtizedek egy legikonikusabb támadója, de sokan nem tartják annyira, mint amennyire az egyéni érdemei miatt kellene, csak mert a csapata nem nyert annyi kupát, mint mondjuk a Juventus, az Inter vagy a Milán. Kane is ebben a cipőben járt, legalábbis eddig biztosan. Klubja és hazája góllövő listáját is vezeti, a világ legjobb bajnokságának örökös listáján a második helyen áll, és még a Tottenham-drukkereken kívül is szinte mindenki elismeri, mekkora kaliberű játékosról van szó.

Kinek akar Kane azzal bizonyítani, hogy a Bayerbe igazolt? Mi lehetett az oka annak, hogy a City-t és a Madridot is kikosarazta, vagy „csak” a München maradt? A Bayern sem kis csapat, félreértés ne essék, nagyobb, mint a Spurs, de ez a lépés valahogy mégis más.

Nem ő az első világsztár amúgy, aki elhagyja Észak-Londont. Bale és Modric távozása korábban szintén érthető volt, hiszen a Real Madrid, tehát az egyik legnagyobb klub hívta őket a világon. Akkor is sokan feltették a kérdést, hogy kibírja-e a Tottenham az éppen aktuális csillaga nélkül!? Mindkét esetben kibírta. Sőt, Bl-döntőt játszott! Most azonban 30 Spurs-gól alapjáraton kiesik Kane távozásával, ami már gombócban sem mérhető mennyiség…

Egy biztos: a Premier Leagueben most az összes kapus fellélegezhet egy kicsit.

Facebook Comments