Meccs nélküli őrült nap volt a fociban

Meccs nélküli őrült nap volt a fociban

Meccs nélküli őrült nap volt a fociban

Augusztus végén a nyári szezon lecseng, az átigazolási viszont felpörög. A transzfer minden évben izgalmas, sok játékos igazol el az utolsó napokban, nem egyszer az utolsó percekben. De nézzük, mi is történt harmincegyedikén!

Eduardo Camavinga

Az épphogy nagykorú francia középpályás már lassan egy éve slágertéma a sajtóban, sztárklubok tucatjai szerették volna megszerezni –  a befutó a Real Madrid lett. Tavaly 60 millió eurót kellett ajánlani érte, a jelenlegi gazdasági helyzetben viszont már 30 millióért a spanyol fővárosba „költözött”. Ez nagy fricska a PSG-nek, hiszen a Párizsiak is élezték a stoplisokat a fiatal tehetségért. Persze így már talán érthetőbb, a PSG miért nem adta el még 200 milliért sem Mbappé-t, ami miatt érezhető még most is a feszültség – jelenleg nem ajánlott a két csapat közé beállni.

Nuno Mendes

A 19 éves portugál balbekk körül eddig nagy volt a csend, ennek főleg az volt az oka, hogy a Sporting legalább 40 millió eurót kért érte. Ez az összeg csak az utolsó napon változott, hiszen a PSG kölcsönvette 7 millió euróért egy évre, jövő nyáron pedig 40 millióért végleg megszerezhetik Mendest. Szó volt Pablo Sarabia bevonásáról is, de a spanyol külön üzlet lett, a Sportingba igazolt.

A spanyol keringő

Már az átigazolási időszak kezdetén kérdéses volt Saul Niguez és Antoine Griezmann helyzete. Saul az utolsó napon elhagyta az Atleticot, ahol bő egy éve mellékszereplőnek is csak a bátrak nevezték – ő a Chelseaben szerepel majd ebben az idényben kölcsönben. Ezért a kékek 5 millió eurót fizettek, jövő nyáron pedig 40 millióért véglegesíthetik a spanyol londoni tartózkodását. Griezmann a matracosoknál megüresedett helyre tért vissza, egyelőre szintén csak kölcsönbe. A francia támadó 2014 és 2019 között korábban már erősítette Diego Simeone csapatát, erre a szezonra 5 millió euróért tér vissza, egy év múlva pedig 40-ért kötelező lesz megvennie a fővárosiaknak. Így viszont megüresedett egy hely Katalóniában, amire szintén országhatáron belül találtak megoldást. Sevillából érkezett Luuk de Jong, a rutinos holland csatár egy évre érkezik (szintén) kölcsönbe.

Táviratilag:

Marc Cucurella elhagyja a Getafét, a Brighton kifizette a spanyol középpályás kivásárlási záradékát, 18 millió eurót.

Marcel Sabitzer 16 millió euróért a Bayern München csapatába igazolt, ezzel követve Dayot Upamecanot és Julian Nagelsmannt. 

Willian elhagyja Európát, a brazil szélső hazatér és a Corinthians csapatában folytatja, akik 2023-ig szóló szerződést kötöttek az Arsenalban formáját nem találó játékossal.

Ilaix Moriba, a Barcelona fiatal középpályása 15 millió euróért a Lipcsében folytatja. 

Emerson Royal 30 millió euróért a Tottenham játékosa lett. A fiatal brazil jobbhátvéd érkezésével Serge Aurier közös megegyezéssel fel is bontotta szerződését a londoniakkal, ingyen igazolható játékosként pedig bármikor szerződtethetik.

Özan Kabak a Norwich Cityben folytatja pályafutását. A török védő kölcsönbe érkezett 4 millió euróért, a kanáriknak 14 millió euróért pedig opciós joguk lesz a szezon végén megvásárolni a tavaly a Liverpoolban játszó hátvédet.

Daniel James 28 millió euróért elhagyja a Manchester Unitedet és a Leeds csapatában folytatja pályafutását. 

Odsonne Eduard elhagyja Skóciát és a Celticet a Patrick Viera vezette Crystal Palace kedvéért. A patinás skót klub 19 millió eurót kapott a francia centerért.

Moise Kean két éves kölcsönre tér vissza a Juventusba. Az Öreg Hölgy Mohamed Ihattarent is megszerezte a PSV Eindhoventől. Az ő helyére a hollandok a tavaly a Tottenhamben kölcsönben szereplő Carlos Viniciust szerződtették a a Benficából. 

Nikola Vlasic 30+8 millió euróért a West Ham csapatába igazolt a CSKA Moszkvából. A másik érkező szintén Moszkvából jött, a Spartak balbekkje, Alex Kral is Londonban folytatja.

Takehiro Tomiyasut az Arsenal szerezte meg 20+3 millió euróért, így Hector Bellerin végleg kiszorult a csapatból és a nyár eleje óta jobbekket kereső Real Betisben folytatja pályafutását. Reiss Nelson pedig elhagyja Londont, a Feyenord vette kölcsön a fiatal angolt erre az idényre.

A Sheffield United Robin Olsent vette kölcsön az Arsenalba távozó Aaron Ramsdale helyére a kapuba. A veterán svéd kapus egy évet tölt majd Angliában.

Zambo Anguissa 15 millió euróért eligazolt a tavaly kieső Fulhamből a Napoliba.

A világbajnok védő Jerome Boateng az Olympique Lyon csapatában folytatja, a  német játékos 1 év után újra pályára lép majd.

A Leicester City kölcsönvette a Lipcsétől Ademola Lookmant, Dennis Praet pedig elhagyja az angol csapatot,a Torinónak kölcsön+vételi opciója lesz a belga játékosra.

Facebook Comments