Összeomlott a liverpooli védelem

Összeomlott a liverpooli védelem

Összeomlott a liverpooli védelem


Ifistákkal állhat ki vasárnap a Liverpool a listavezető elleni rangadóra. Jürgen Klopp fél csapata – szinte az egész védelme – most taktikai elemek helyett kórházi jelentéseket olvas. Nézzük, ki, mikor kaphat zárójelentést!?
Ebben az időszakban furcsa lehet ezt olvasni, de vírus a legkisebb problémája a Liverpool vezetőinek. Erről majd egy kicsit később, mert főleg nem a Covid miatt dőltek ki sorra a vörösök játékosai. A helyzet az Everton elleni városi rangadón kezdett rosszra fordulni, amikor Jordan Pickford a 11. percben a kapujából kivetődött, illetve inkább kirobbant és eltalálta Virgil van Dijk lábát. A hátvédet azonnal le kellett cserélni – a meccs után a csapat orvosai közölték, legalább 7-8 hónapot kell kihagynia a holland válogatott csapatkapitányának.

Ekkor már hiányzott a vörösöktől Thiago, kicsivel később kidőlt még Fabinho, Oxlade-Chamberlain és Alexander Arnold is – utóbbi háromra legalább egy hónap kihagyás vár. Jürgen Klopp azonban kapott egy újabb kellemetlen hírt: elkapta a koronavírust a csapat támadója és felelős gólgyárosa, Mohamed Salah. A szélsőre két hetes karantén vár, kérdéses, mikor térhet vissza. Klopphoz befutó első jó hír, hogy az egyiptomi állapota jelenleg jó, a tünetei nem aggasztóak.

De a jó híreknek ezzel vége is!

A válogatott szünetben tovább romlott a helyzet. A Liverpool szurkolók legrosszabb álma vált valósággá, a hátsó négyes másik két alapembere, Joe Gomez és Andy Robertson is megsérült. Talán furcsa, de Jürgen Kloppnak nem bonyolultabb, hanem egyszerűbb lett az élete ugyanis, Joel Matip sem bevethető körülbelül egy hónapig, valamint a csapatkapitányára, Jordan Hendersonra sem biztos, hogy számíthat. Kis túlzással, de a Liverpool vezetőjének alig maradt szavazati joggal már rendelkező 18 évesnél idősebb játékosa.

Pedig vasárnap a jelenleg első helyen álló Leicester City látogat az Anfieldre és Brendan Rodgers csapata amúgy sem egy kellemes ellenfél. Mit tehet Klopp? A jobb oldalon talán James Milner kezdhet majd, aki Alexander Arnold helyettese volt a Manchester City elleni rangadón, a védelem közepén két ifista, Nathaniel Phillips és Rhys Williams kezdhet, míg a balszélen a nyáron igazolt Konstantinos Tsimikas kaphatja meg a bizonyítási lehetőséget.

Egy biztos, a vörösök védelmének nem lesz egyszerű dolga, egy egész telet kell kihúzniuk a következő átigazolási időszakig.

Facebook Comments