Meglepetés a spanyolfal mögött!

Meglepetés a spanyolfal mögött!

Meglepetés a spanyolfal mögött!

Fejre állt a világ rendje – idén meg sem lepődünk, hogy nem csak a már megszokott csapatok meccselnek a bajnoki címekért, hanem olyanok is, amelyek eddig legtöbbször a stáblista közepén álltak. A szereplők szinte ugyanazok, a szereposztások azonban változtak.

A Real Sociedad negyven éve nyert először, harminckilenc éve pedig utoljára bajnokságot. Azóta, néhány idényt kivéve középcsapatként ingázott a hetedik és a tizenvalahányadik hely között. Valaki azonban levehette róluk a rontást, mert a megszokásokra fittyet hányva egyre közelebb kerülnek a tűzhöz. A 2017-18-as szezonban 12-ik helyen, egy évre rá a 9-ik helyen, tavaly pedig a hatodik helyen végeztek. Folytatódik a tendencia és idén is három helyet javítanak a baszkok?

Arra már több példa is volt, hogy nem a legesélyesebb csapat kezdte a legerősebben a La Ligát. De amit a Sociedad művel az több szempontból is egyedi. Akármennyire is furcsa, egy eurócentet sem költöttek a nyáron játékosokra. Igen, volt mozgás de kiadás az semmi. Távozott Diego Llorente, akit a Leeds vitt el a védelem közepéből, a Villareal pedig leigazolta Gero Rullit. Két alapember távozása után az lenne a logikus lépés, ha a helyükre igazolnának valakit vagy valakiket, de ez nem így történt.

Alguacil Imanol vezetőedző úgy gondolta, hogy amire szükség van a csapatnál, már megvan, csak egy csipetnyi só hiányzik. Hát beszerezte! Bár a Lazio nyáron szinte mindenben megegyezett a City szabadon igazolható veterán karmesterével David Silvával, az utolsó utáni pillanatban a spanyol a baszkokat választotta.

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett sem, hogy a világbajnok középpályás úgy döntött Sociedad mellett, hogy jóval kevesebbet keres, mintha Rómába igazolt volna.

Nem tudni, ki nézte ki Silvát a Sociedad székházából, de a húzása zseniális volt. Úgy tűnik, egy fecske is tud nyarat csinálni. Kiválóan mozgatja a csapatot, és bár még csak egy gólja, valamint két asszisztja van, egy kis túlzással percenként ad forintos labdát. Az Európa Ligában továbbjutott a csapat a kieséses szakaszba, bár a bajnoki eredményeken még lehet, hogy segíthet is, ha a lehető legrövidebb az idei El-menetelésük .

David Silva jött, a rontás ment?

Az biztos: a keret magja egyben maradt, a még mindig csak 23 éves Mikel Oyarzabal idén is ontja a gólokat a bal szélről – 7 találatnál jár a spanyol -, az apró jobbszélső Portu pedig a másik oldalról szerzett 4 gólt ebben a szezonban.

De meddig is juthat a Sociedad? Alguacil Imanol kerete igen rövid, de ha a sérülések elkerülik a baszkokat, akkor egy sikeres Európa Liga szereplés és egy esetleges Bajnokok Ligája indulást érő hely sem lehetetlen – bár ehhez lesz egy-két gólja a Real Madridnak, az Atléticonak és valószínűleg a Barcelonának is.

Facebook Comments