Sztárigazolás lehet a balhés díszpolgárból

Sztárigazolás lehet a balhés díszpolgárból

Sztárigazolás lehet a balhés díszpolgárból

Alejandro Gómez szinte napra pontosan egy éve lett Bergamó díszpolgára. Az Atalanta támadója nem csak góljainak, hanem hűségének is köszönhette a város vezetőinek elismerését. Az argentin támadó tényleg szolgálta a város – bár korábban is hívták nagyobb csapatok, mindig nemet mondott még a leggazdagabb kérőknek is, most azonban ő szeretne menni.

Egy útszéli kocsmához hasonlíthatott az Atalanta edzőközpontja, amikor Gasperini Gian Piero, a csapat edzője és Alejandro Gómez annyira összeveszett, hogy majdnem be kellett vetni az olasz terrorelhárítókat. Azt még most sem tudni pontosan, mi történt, csupán annyi biztos: Gómez kikerült a kezdőcsapatból és, hogy a télen távozni szeretne. A játékos azt ígérte, ha eligazol, mindent elmond… Ez persze csak a bergámóiak pletykára éhes részének üzlet, akik azt szeretnék, hogy maradjon, inkább az örök homályt választanák.

Ezen a szinten páratlan a hasonló atrocitás. Többször lehetett már olvasni, hogy játékos és edző összeszólalkozik, nem kedvelik egymást, hogy valaki hónapokra kimarad a kezdőcsapatból egy rossz beszólás miatt, de hogy két ekkora kaliber egymásnak essen, eddig csak filmekben lehetett látni.

Gómez zsarolt vagy kért?

A csörte után nem sokkal a játékos jelezte a klub vezetőinek, vagy ő távozik vagy a vezetőedző. Volt dolga ekkor a bergámói postásnak, mert nem sokkal ezután Gasperini Gian Piero, is benyújtotta felmondását. Az Atalanta vezetői gyorsan döntöttek is, és mivel semmiképp sem szerettek volna megválni a szakvezetőtől, Gómeznek nem sok választása maradt, melegében felkerült a téli el, illetve átigazolások közé.

A 32 éves játékosra van is kereslet, de nem csak azért, mert most a piaci értékének töredékéért lehet megszerezni. A villámgyors támadóért az Inter például Christian Eriksen játékjogát adná, a Milan pedig már szinte Hakan Calhanoglu esetleges utódjaként tekint a játékosra. Több forrás is állítja, Gómez szívesen maradna Olaszországban, így elképzelhető, riválishoz igazol. Ám az egyik legnagyobb anyahajó, a PSG is beszállt a keringőbe és mivel a párizsiaknál az egyik legnagyobb az egy négyzetméterre eső argentinok aránya, könnyen lehet, hogy a támadó Leon Parades és Mauro Icardi csapattársa lesz

Depay, Alaba és Szoboszlai is a slágerlistán

Az elmúlt pár nap slágertémáját Szoboszlai Dominik szolgáltatta az itthoni sportsajtóban. De mivel a legdrágább magyar átigazolása már lezárult, a Barcelona téli erősítése lett a címlapsztori. A katalánok idén már nem csak magukhoz, másokhoz képest gyengén szerepelnek, ezért nyilvánvaló volt, hogy már a tél beállta előtt megpróbálnak erősíteni.

Memphis Depay talán a legbiztosabb érkező – a Lyon holland centere nyáron ingyen igazolható lesz, tehát ha a franciák szeretnének a bevételi oldalon is elkönyvelni egy nem sértő összeget, akkor télen el kell adniuk a hollandot. Kérdés, mennyi pénzt kérhet érte így a Lyon és persze az is, mennyit tud fizetni a Barcelona. A katalánokat ugyanis gazdaság szempontból durvábban sújtott a koronavírus válság, mint sok más sztárcsapatot.

A Barcelona a csatársor mellett a védelmet is erősítené. Ronald Koeman Juan Bernatot nézte ki magának és ehhez a csapat pénzügyminiszterének egy rossz szava sem lehet, ugyanis a PSG spanyol balbekkje szintén ingyen igazolható lesz hamarosan. A Barcelona vinné/venné még Eric Garciát, a Manchester City fiatal spanyol védőjét is az eredményesebb tavaszért.

Alaba kapósabb, mint valaha

Tizenkét év után távozhat Münchenből David Alaba. Bár az osztrákkal tárgyalt a klub, a bajor vezetők szerint túl magas fizetést szeretett volna a védő, így a Bayern felfüggesztette az egyeztetéseket – a játékos már télen elhagyhatja a Bajorországot. Kérőkben nincs hiány, Manchester vörös és kék fele is szívesen látná a védelem szinte minden posztján bevethető játékost, de a Real Madrid és a PSG is érdeklődik Alabáért. Az jól látszik, ha valamelyik csapat szeretné legiazolni az osztrák védőt, egy közepesen fejlett ország költségvetését kell az asztalra tennie.

Ebben az üzletben is kérdés: a bajorok nyernek inkább azzal, hogy a csapategységet fontosabbnak tartják, mint a focisták sztárfizetését, vagy Alaba új csapata lesz a győztes egy újabb gigafizetéssel rendelkező profival?

Facebook Comments