A seriff visszatér Párizsba

A seriff visszatér Párizsba

A seriff visszatér Párizsba

Mauricio Pochettino már ült a Paris Saint-Germain kispadján – csereként húsz éve. Aztán megválasztották a PSG csapatkapitányának is, tehát egyszer tulajdonképpen bevette a francia fővárost, és most is ez lehet a forgatókönyv, hiszen az már szinte tény, hogy az argentin edző veszi át a stafétát Thomas Tucheltől. A német edzőt azután menesztették, hogy a Bajnokok Ligájában nehezen, de csoportelső lett a PSG és a bajnokságban sem állnak rosszul. Ipari pletykák szerint azonban nem az eredmények, hanem a klubvezetés és Tuchel között szériatartozékká vált vitákból lett elege néhány nagyfőnöknek.

Miért pont Poch?

Ahhoz kétség sem fér, hogy a korábbi PSG játékos az egyik legjobb jelenleg klub nélküli tréner a piacon, de nem is ez lehetett a legfontosabb szempont Párizsban. A Southamptonnál és a Tottenhamnél is bizonyította, hogy egy igazi konyhatündér, abból főz ínyenceknek valót, ami van. Ez a jelen gazdasági helyzetben – legyen bármilyen gazdag is a klub szaudi tulajdonosa -, egy olyan képesség, amire igazán nagy szükség van. A Tottenhamet úgy vezette a Bajnokok Ligája döntőjébe, hogy az észak-londoniak majdnem két teljes naptári évben nem költöttek új játékosokra. Ezzel a francia klub vezetői is biztosan kiegyeznének, eltekintve persze a korábbi döntő kimenetelétől.

Kane és Son helyett Mbappé és Neymar…

A focit kedvelőknek nem kell bemutatni, mennyire nehéz kezelni Neymart, aki most, a koronavírus kellős közepén egy 500 fős házibuli sorozatottal próbálta bizonyítani, ő még egy világjárványtól sem fél. A pályán is hasonlóan öntörvényű tud lenni, ami Pochettinonak okozhat majd fejtörést, hiszen az argentin eddig a rideg angol Kanet és a katonás rendhez szokott Sont irányította. Persze lehet, hogy most, a legnagyobb nyilvánosság előtt derül majd ki, miért is kapta a Tottenham volt edzője egykoron a Seriff becenevet.

Pochettino játékfelfogásának egyik alapja a folyamatos letámadás, ami hatalmas futómennyiséget követel meg mindenkitől. De ami Neymarra nézve nagyobb baj lehet, hogy a Sheriff edzőtársainál több védőmunkát vár el a támadóitól is. Neymarra pedig jellemző, hogy a védekezést a társaira hagyja, ő inkább elől marad.

Egy nagyon fontos kérdés lesz a franciáknál, hogy az argentin, hogyan töri be a brazilt!?

Pochettino, a csali?

Néhány hónapja már szinte kőbe vésték, hogy Lionel Messi 2021 nyarán elhagyja a Barcelonát. Ha ez így alakul, akkor lesz tülekedés az Inter, a Manchester City, a Chelsea, és a PSG között! És itt jöhet képbe a hatszoros aranylabdás megszerzéséért folytatott versenyfutásban a Sheriff. Bár nyilván Guardiola és Messi kapcsolata mélyebb, mint Pochettino és Messi ismeretsége, az azonban nagyon nem mindegy, hogy a német Tuchel vagy az argentin Pochettino hívja Párizsba az apró termetű csatárt. De hogy Messi megérkezik-e a PSG-hez, arra még akkor sem szabad fogadni, ha előre fizetnek érte…

Facebook Comments