Legendák, akik most válhatnak ikonná

Legendák, akik most válhatnak ikonná

Legendák, akik most válhatnak ikonná

Lampard, Solskjaer, Gerrard, mindhárman PL-legendák, és mindhárman olyan feladatot kaptak nemrég, amely legendákhoz méltó. Világhírű csapatot vezetnek, ami azonban jóval több felelőséggel, illetve kockázattal jár, mint világhírű csapatban játszani. Nézzük, mire képesek a pálya korábbi urai a kispadon!?

Chelsea, Frank Lampard

London nyugati részének korábbi kedvence nem is kezdett rosszul. Tavaly a top4-ben végeztek, méghozzá Eden Hazard nélkül, és egy kispadnyi akadémistával. Tammy Abraham, Billy Gilmour, Mason Mount és Reece James is az előző idényben tűntek fel a radaron, Lampard sikeresen építette a csapatát fiatal angolok köré.

Aztán jött az idei nyár és kinyílt a pénzcsap – az orosz tulajdonos a korábbi eltiltások miatt kétszer annyi pénzt adott Lampardnak, akinek így szinte azon kellett törnie a fejét, kit ne vegyen meg. És bár az elmúlt évek profitja hatalmas volt, mégiscsak elköltöttek a Covid kellős közepén 250 millió eurót,amivel majdnem kiegyenlítették a pénzügyi mérlegüket. A nagyok jöttek, az ifisták mentek, legalábbis már nem volt olyan stabil a helyük a kezdőben, bár a sztárigazolások finoman szólva vegyesen teljesítettek.

Az új kapus, Mendy például kifejezetten jól kezdett, már Petr Cech-t látták benne, de a lendülete kissé megtört, és többek szerint úgy játszik, mint Kepa, akinek a helyére igazolták. De a német támadóduót sem a mostani teljesítménye miatt igazolták le. Werner és Havertz sem találja még tavalyi formáját, gyakran cseréli le őket Lampard az akadémistákra.

A szezon előtt a bajnokesélyes csapatok között emlegették a londoni kékeket, most azonban már csak 3 pontra van tőlük az az Arsenal, amelyről pár hete az egyik szakkommentátor viccesen már azt mondta: talán lesz annyi pontja, hogy nem esik ki. Decemberben 21-ből 7 pontot szerzett a bajnokságban Lampard csapata, és bár a Bajnokok Ligájában már korábban csoportelsők lettek, kérdés mi lesz így a folytatásban? Ami biztos, Lampard játékosként számtalanszor húzta ki egymaga a slamasztikában lévő Chelsea-t, edzőként viszont erre még várni kell.

Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer

Kicsit talán jobb helyzetben van a norvég szakvezető, mint Lampard, hiszen a United a forduló végén akár a PL élre is ugorhat. Mindezt egy olyan gyenge szezonkezdés után, amire rá is mentek a BL-álmok. A nyáron itt is volt mozgás, Donny van de Beek, Alex Telles és Edinson Cavani is érkezett. Láthatóan jót tett a keret mélyítése, Luke Shaw és Martial is jobban játszik, mint tavaly. Ha a norvég de Beeknek is megtalálja a helyét, akkor még erősebb lehet a vörösök középpályája, és egyben a győzelmi esélye is akár a Ligakupában, a Premier Leagueben és az Európa Ligában is.

Rangers, Steven Gerrard

Kakukktojás, hiszen nem topbajnokság és nem korábbi klub, de nem szabad elmenni amellett, mit is csinál a skótok kispadján Gerrard, a korábbi liverpooli legenda. Az, hogy otthon domináns a Rangers, abban sok meglepetés nincs, hiszen a rekordbajnok gyakran ver több hosszt a mezőnyre. Ám az elmúlt 22 meccsükön ellentmondást nem tűrve játszottak. 20 győzelem és 2 döntetlen a mérleg idén a bajnokságban, 57 gólt rúgtak és ötöt kaptak. De idén az Európa Ligában is veretlenek a kékek, 4 győzelem mellett 2 döntetlen a mérlegük és a következő körben az Antwerp csapata ellen kell bizonyítania Gerrard-nak. A párosítás esélyese a skót csapat, így a következő kör sorsolását is figyelhetik a szigetországiak.

Nyáron alig több, mint 10 millió eurót költött a Rangers, öt új játékos érkezett és kulcsemberek nem távoztak. Leigazolták Kemar Roofét, Jermain Defoet és Cedric Ittent a támadósorba, a középpályára érkezett Ianis Hagi és Bongani Zungu.Roofe hamar beilleszkedett, már 10 gólos a szezonban és ezzel második a csapat házi góllövő listáján. 

Hátvéd, akiből gólkirály lehet

A válasz váratlan, de halálosan komoly. A csapatkapitány James Tavernier a legeredményesebb 11 góllal. Ja, és egy jobbhátvédről beszélünk. A 29 éves angol védő nem csak a támadásokat segíti eredményesen, rögzített helyzetből is kifejezetten veszélyes. Az elmúlt 32 meccsén 32 gólban vállalt szerepet. Elképzelni is nehéz, mi történhetett Tavernierrel, ennek ellenére a piaci értéke csupán 5 millió euró, ami főleg az életkora miatt nem több egy nullával. 

Facebook Comments