Angol-német párharc egy franciáért

Angol-német párharc egy franciáért

Angol-német párharc egy franciáért

Dayot Upamecano ismét elég kapós. A fiatal francia védő nevét korábban a Manchester United kockás füzetében látták nyomtatott betűkkel, most pedig a német piacon domináns Bayern München számolt utána, mennyit is ér a Lipcse védője. Sajtóhírek szerint a 42 millió eurós kivásárlási záradék nem okozott meglepetést a bajoroknak sem.

A Bayern érdeklődése nem meglepő, hiszen előszeretettel vásárolnak rivális csapatokból. Korábban Mats Hummelst, Mario Götzét és Robert Lewandowskit is a trónkövetelő Dortmundtól szerezték meg. A német bajnoknak nem lesz könnyű dolga, mert a vörös ördögök sem tettek le a védőről. Az angoloknak talán nagyobb szüksége is van a franciára, mert Ole Gunnar Solskjaernak egész szezonban variálnia kellett a védelmét. Harry Maguire párja néha Eric Bailly, néha Axel Tuanzebe vagy pedig Lindelöf volt, állandóságot tehát csak a változatosság jelentett.

Brazil védő érkezhet Londonba

José Mourinho, a Tottenham menedzsere Madriból igazolna.  Azt az Éder Militaot nézte ki magának, aki szinte műkincsként érkezett a Portoból a Realba, de még a kikiáltási árát sem hozta vissza. A brazil védőnek lenne helye a Spursben, mert a két oszlop Alderweireld és Dier ugyan jól muzsikál, de Sanchez formája hihetetlen hullámzó, a tehetséges Joe Rodon pedig még nem üti meg a Tottenham szintjét. Mourinho eddig rá tudta beszélni a PL talán legfukarabb klubelnökét arra, kölcsön többet, ha trófeákat akar. Ez lehet, hogy most is sikerül majd neki…

Újratervezés az Ac Milannál

 Korábban úgy tűnt, Mohamed Simakant centik választják el attól, hogy a Milánba igazoljon. A fiatal védő azonban megsérült, ezért az olaszok a franciáról letettek, de arról azonban, hogy védőt igazoljanak nem. A legfrissebb hírek arról szólnak, a Chelsea játékosát Fikayo Tomorit vennék kölcsönbe. Az angol védő tavaly rendszeresen kapott lehetőséget, ám Thiago Silva érkezése és Kurt Zouma bombaformája miatt idén már nem játszik. Ezt a helyzetet használná ki a Milan. Úgy tudni, a játékost nem lenne nehéz rábeszélni, de a Chelsea nagyon hallgat. Csak annyi szivárgott ki a klubházból, végleg nem engednék el az angolok a védőt.

Újabb fiatalt figyel a Juventus

Nicoló Rovella leigazolása már szinte kész tény, de a hírek szerint a Juventus egy másik olasz fiatalt kaparinthat meg. A Sassuolo játékosa, Gianluca Scamacca, kölcsönben a Genoában játszik és a jelek szerint elég jól ahhoz, hogy a bajnoki címvédőhöz kerüljön. A bajnokságban 2 gólnál és 1 gólpassznál jár, a kupában négyszer volt eredményes a kiesés elől menekülő csapatban. Itt is a kölcsön és vételi forgatókönyv tűnik valószínűnek, bár ez az igazolás most még egy többismeretlenes egyenletre hasonlít inkább, mert nem csak a Sassuoloval kell megegyeznie a Bianconerinek, hanem a Genoával is.

Táviratilag

Islam Slimani, a Leicester veterán csatára érkezett Moussa Dembelé helyére a Lyonba, a hivatalos bejelentés bármikor megtörténhet.

Luka Jovic, a Real Madrid csatára visszatér korábbi csapatába, az Eintracht Frankfurtba – egyelőre csak kölcsönbe a szezon végéig.

Diego Costát kapcsolatba hozták a Wolwerhamptonnal – a farkasoknak Raul Jimenez kiesésével nincs tapasztalt centerük. A rutinos spanyol csatárnak klubja nincs, de Premier League tapasztalata igen.

Timothy Fosu-Mensah eligazol Manchesterből, a United védője a Bayer Leverkusen csapatában folytatja.

Facebook Comments