Tuchel ott folytatja, ahol Lampard kezdte

Tuchel ott folytatja, ahol Lampard kezdte

Tuchel ott folytatja, ahol Lampard kezdte

Úgy ült le Thomas Tuchel Frank Lampard helyére a Chelsea kispadjára, hogy az talán még ki sem hűlt. A gyors edzőcsere egy csúcsbeállítást már hozott is magával, de az még nem biztos, hogy a londoni kékek, újra versenybe szállhatnak a Top4-ért. Lássuk, hogy halad a precíz német orosz háttérrel Angliában!?

A rutinos játékosok visszatérhetnek

Az első, Wolves elleni bajnokin két olyan játékos is helyet kapott a kezdőben, akik Lampard alatt általában padoztak. Giroud és Jorginho is kezdett, és a két tapasztalt játékos közül a francia center játszott jobban, bár gólt nem szerzett. A vén rókák viszont egy rekordhoz biztosan hozzá segítették a Chelsea-t. Az első félidőben 433 pontos passzuk volt a Wolves ellen, ami „egyéni csúcs”, ugyanis 2003 óta (amióta létezik ilyen statisztika Angliában) egyszer sem volt ennyire precíz a Chelsea (90 perc alatt összesen 820 pontos átadása volt a kékeknek). És bár ez egy szép rekord, de az eredmény 0-0 lett. Sok drukkernek nem is tetszett a játék, Jorginho lassúságát kritizálták talán a legtöbben.

Úthenger a Burnley ellen

 A Burnley elleni, Tuchel második meccsén már más volt a játék képe. Giroud helyére Abrahamot rakta az edző, Jorginho maradt a helyén, de a szeptember óta keretbe sem kerülő Marcos Alonso kezdett. Uralta a meccset a Chelsea, a labda szinte végig náluk volt és futószalagon érkeztek is a helyzetek. Azpilicueta szerzett vezetést, majd a nagy visszatérő Alonso is eredményes volt egy káprázatos góllal. Ez a teljesítmény már jobban tetszett a drukkereknek, de azt azért ők is tudják, a Chelsea-nak nem csak az alsóházas Burnley ellen kell villognia.

Ifisták és újak, mi lesz velük?

Az biztos volt, hogy az eddigi hierarchia borul a kékenél. Lampard kedvencei közül többeknek sincs már biztos helye a kezdőben. Mason Mount például Tuchel első meccsén csak egy reklámnyi időt kapott, igaz a Burnley ellen már 80 percet futott. Ben Chilwell ugyan játszott az első meccsen, de a másodikon egy percet sem kapott. Bérelt helyek tehát biztos, hogy nem lesznek a csapatnál, pláne úgy: Havertz és Werner formája továbbra is elmarad a várttól. Werner hatalmas helyzetet hagyott ki a Burnley ellen és egyelőre a helyzetkihasználása nem a régi. Még Kai Havertz sem érte el az üzemi hőmérsékletet, amire lassan már nem lehet magyarázat, hogy más játékrendszerben kell játszania. Ha őket is formába tudná lendíteni Tuchel, akkor összeállhatna az a top csapat, amelyiket a szezon elején a bajnoki címre is esélyesnek tartottak.

Facebook Comments