Nyilvános kivégzések Manchesterben

Nyilvános kivégzések Manchesterben

Nyilvános kivégzések Manchesterben

Bár döcögősen indult a City tavaly ősszel, miután elérték az üzemi hőmérsékletet, kis túlzással, szinte mindenkit porig aláztak. Utoljára a Tottenham verte meg őket november végén – huszonegy meccse veretlenek, három döntetlen mellett tizennyolcszor nyertek, negyvenhat gólt rúgtak és csak ötöt kaptak. A bajnokság végén nem lenne meglepetés, ha találnának néhány tömegsírt a városban.

Vírusmentes költségvetés

A City büdzséjét a koronavírus okozta válság sem ingatta meg, még ebben a gazdasági helyzetben is tudtak 110 millió eurót költeni a nyári átigazolási időszakban. A védelembe 68 millióért érkezett Rúben Dias a Benficából. A portugál belső védő azonnal bizonyította is, megérte az árát. Az első huszonhárom meccséből tizenhatot nyertek meg, ezeken kilenc gólt kaptak és tizenötször gólt sem tudott szerezni az ellenfél – ez jobb mérleg, mint amivel Virgil van Dijk mutatkozott be a Liverpoolban. És ami még nagyon fontos, hogy a portugál csak 23 éves, ami azt jelentheti, hogy Guardiola valószínűleg megtalálta Vincent Kompany utódját a védelem közepén.

Ferran Torres is a nyáron érkezett – a fiatal spanyol szélső idén Sergio Agüero sérülése miatt néha kénytelen volt centert játszani, de egyáltalán nem vallott szégyent sőt, a Bajnokok Ligájában 5 meccsen négyszer volt eredményes.

Bombaformában, akiket már sokan temettek

John Stones és Ilkay Gündogan is életük formájában játszanak hétről-hétre. A német középpályás már 9 gólt lőtt a bajnokságban, amivel vezeti a házi góllövőlistát. A Liverpool elleni rangadón ugyan tizenegyest rontott, de két gólt lőtt utána, majd kiosztott egy asszisztot is. Jürgen Klopp, a vörösök edzője, aki korábban dolgozott vele a Dortmundnál elmondta, őt nem lepte meg, hogy Gündogan így játszott, hiszen tudta, ha formában van, mindenre képes. De Bruyne január végi sérülése óta a német úgy teljesít, hogy szinte fel sem tűnik a belga hiánya. John Stones pedig a védelem közepén szárnyal, megtalálhatta élete párját – 14 meccsen kezdtek együtt Diassal, 12 meccsen nem kaptak gólt, a másik 2 meccsen (a Liverpool és a Chelsea ellen) pedig szintén csak egyet-egyet. Stones 94%-os passzpontossággal játszik, 91%-ban hatékonyak a szerelései és még 2 gólt is szerzett a bajnokságban. Idén akkor nem játszott, amikor volt lehetőség pihentetni őt, így csak FA Kupa és Ligakupa meccseket hagyott ki főleg. Ha így folytatja a játékot Dias mellett, a City minden címre esélyes csapat lehet.

Azt hitték túloz, de igaza volt Guardiolának

Guardiola még 2019 júliusában azt nyilatkozta a BBC-nek, Phil Foden a legtehetségesebb fiatal játékos, akit valaha edzett. A korábbi Barcelona edző nyilatkozata elég furcsának tűnt, hiszen a katalán dolgozott például Lionel Messivel is. Foden tehetsége nem volt kérdés, de mivel alig játszott, alkalma sem volt megmutatni, mire képes. Idén ez megváltozott. A bajnokságban öt gólt lőtt és adott három gólpasszt, a hazai kupákban négyet vágott és a Bajnokok Ligájában is eredményes volt már.

 De Bruyne hiánya nem látszik, Agüeróé igen

Az argentin csatár az elmúlt években kulcsembere volt a Citynek, ontotta a gólokat. 2011 óta minden idényben legalább 16-szor volt eredményes, eddig azonban csak öt meccsen játszott és gólja még nincs. Félreértés ne essék, kifejezetten jól áll a csapat nélküle is, de azért egy klasszis középcsatár nélkül maradó City sebezhető marad. A bajnokság azonban szinte biztos, nem ezen múlik… 

Facebook Comments