Lőporgyár mellett születhetett az új Lukaku

Lőporgyár mellett születhetett az új Lukaku

Lőporgyár mellett születhetett az új Lukaku

Nem bemutatkozott, hanem berobbant. Nem cipőt húzott, hanem lánctalpat. Nem lőtt, hanem tüzelt. Nem futott, hanem rohamozott, illetve nem pályára lépett, hanem harcmezőre – ő Brian Brobbey, az Ajax 19 éves középcsatára. Játszott már a Bajnokok Ligában, bemutatkozott és győztes gólt szerzett az Európa Ligában és a holland bajnokságban. Máris sztárklubok sora figyeli, játéka ugyanis hasonló a belga sztár, Romelu Lukakuéhoz.

A tini erőgép

Brobbey egy hihetetlen fizikummal megáldott, 180 centi magas befejezőcsatár, aki már az Ajax utánpótláscsapataiban ontotta a gólokat. Sőt, a fakóban 27 meccsen 15 gólt szerzett, de az ificsapatokban még ennél is jobb mutatókat produkált. Csak az lepődött meg, hogy felkerült a nagyok közé, aki minden meccsén a pályának háttal állt.

A jövő embere, nem a jelené

Ha pályán van, a levegőben és a földön is ő az úr, de a felnőttek között alig kap lehetőséget. Bár azt mindenki tudja, Brobbey hatalmas tehetség, a klub vezetői a jövő emberét látják benne, nem a jelenét. Ezt igazolhatja az a lépés, hogy a nyári átigazolási időszakban az Ajax szerződtette a West Ham csatárát Sebastian Hallert. A klubrekordnak számító 22,5 millióért igazolt francia remekül játszik, így nem sok lehetősége van a fiatal hollandnak. Legtöbbször csak csereként lép pályára, szűk vagy néha bő negyed órára állhat be és ezzel elégedetlen. Nyáron lejár a szerződése az Ajaxnál és bár a klub marasztalná, Brobbey valószínűleg nem fog hosszabbítani, inkább ingyen távozik.

Cserének már ciki?

Kérők egész sora szeretné megszerezni az aláírását, amihez talán az a csapat lehet a legközelebb, amelyik folyamatos játéklehetőséget ad majd neki. Két német sztárcsapat vezeti a versenyt a csatár kegyeiért – a Lipcse és a Dortmund is szívesen látná a fiatal hollandot. A keletnémeteknél Alexander Sörloth egyelőre nem brillírozik, mellé kell egy másik center, a Dortmundnál pedig Erling Haaland helyettesét látják Brobbeyban. De több angol klub is figyeli a támadót – a Tottenham, a Brighton és a Manchester United radarján is szerepel a csatár, ezekben a csapatokban azonban most még szinte biztos, hogy csak csere lenne a kis Lukaku, akinek a jövője már eldőlt, csak a jelene bizonytalan.

Facebook Comments