Vérfrissítés lesz a veteránok ligájában

Vérfrissítés lesz a veteránok ligájában

Vérfrissítés lesz a veteránok ligájában

A Serie A nem a fiatal játékosok “kedvenc” helye, az olasz bajnokságban a klubok nagy része ugyanis inkább a tapasztalt focistákra épít. Ibrahimovic és Ronaldo a múlt és a jelen… Most nézzük, ennek ellenére, ki lesz, illetve kik lehetnek a jövő sztárjai a Serie A-ban!?

Sandro Tonali

„A fiatal Pirlo” 2019-ben robbant be a köztudatba, de még csak most nyomja az első teljes idényét Milánóban, igaz már több mint 1300 percet játszott ebben a szezonban. Leginkább a hátvédsor előtt, védekező szerepkörben rombol, nem is kispályás szinten – a szereléseinek kétharmada sikeres volt. De építeni is tud, amit az is bizonyít, hogy csak a csatártársain múlt, hogy nem adott gólpasszt, a labdáit ugyanis 83%-ban adja jó helyre. Hogy Tonalinak se legyen könnyű az élete, az olasz sajtó folyamatosan kicsi Pirloként ír róla, aki már megtalálta a nagy előd útját, amin csak járnia kell. Ha ezzel a teherrel elbír, belőle is világsztár lehet.

Manuel Locatelli

Az olasz Jack Grealishnek is nevezett 23 éves Locatelli 2018 óta játszik a Sassuolonál, de igazán felkapott csak az idén lett. A Real Madrid és a Manchester City is szívesen elhalászná az olasz középcsapatból, ahol 3 gólt lőtt idén, 1-et pedig előkészített, de nem is ezek a mutatók az elképesztőek. 1982 passzából 1740 volt pontos, így majdnem olyan számokat produkál, mint Toni Kroos. Locatelli védekezése is átlag feletti, 75%-ban szerel hatékonyan – 88 szerelési kísérletéből 66 volt sikeres. Nem kizárt, hogy a királyi gárda pont az előbb említett német helyére vinné Madridba a nyáron.

Alessandro Bastoni

A következő Chiellinit látja az Inter edzője, Antonio Conte és Roberto Mancini is Bastoniban. Nem is csoda, hogy 21 évesen már 24 meccsen kezdett a bajnokságban. Középső védő létére 3 gólpasszt osztott ki, ami azok után egy kicsit sem meglepő, hogy, 10-ből 9 labdája pontos. Szívesen látná a Barca és a Liverpool is, de miért is hagyná ott az Intert, ha számítanak rá?

Jens Hauge

A bajnokságban még csak csere, az Európa Ligában azonban nagyot ment a norvég szélső. A Milan fiatalja alig 3 teljes meccsen 3 gólt lőtt, kiosztott 1 asszisztot is. Heung Min Son játékához hasonlítják Hauge stílusát: a szélről tör be, úgy cselez, hogy néha szabad szemmel alig lehet követni. Ha a helyzetkihasználása is olyan lesz, mint a Tottenham csillagának, az biztos, hogy büntetőeljárás indul majd azok ellen, akik kihagyják a kezdőcsapatból.

Dejan Kulusevski

A 20 éves svéd középpályás tavaly tűnt fel a Parma csapatában, de öröklakást nem kellett vennie a városban, mert szinte azonnal elhozta a Juventus. Itt azonban a várt csoda elmaradt, 1500 perc alatt mindössze 4 pontot húzott a kanadai táblázaton (3 gól és 1 gólpassz). Kulusevskit sokan kritizálják a teljesítményes miatt, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy idén a Juventus még az üzemi hőmérsékletét sem érte el – a válogatott szünet előtt a Benevento vitte el például a három pontot Torinóból.

Bartlomiej Dragowski

A 23 éves lengyel kapus a Fiorentinában remekel. A lövések kétharmadát fogja, és a lábát sem csak támaszkodásra használja, még gólpasszt is adott a Benevento ellen. Bár Dragowski mutatói kiválóak, a Fiorentina egyik európai kupasorozatban sem indul. Ő azonban ennek ellenére lehet, hogy játszik majd a Bajnokok Ligájában. Ennek oka, hogy a Leicester City szívesen látná. Bár azt mérlegelnie kell, hogy Kasper Schmeichel mellett csak mellékszereplő lenne – a választás a lengyel kezében van.

Facebook Comments