Szabadrablás Lipcsében

Szabadrablás Lipcsében

Szabadrablás Lipcsében

A Chelsea után a Bayern, illetve a Liverpool is bejelentkezett az első éjszaka jogáért Lipcsében. A csatár Timo Werner londoni leigazolása egy éve csak a kezdet volt – sztárcsapatok most már szinte Szászország életére törnek.

Ibrahima Konaté

A második francia középső védő, aki elhagyja a Lipcsét a nyáron – Upamecano a Bayernbe, Konaté pedig a Liverpoolba megy. A transzfer nagyjából 35 millió eurót nyom, de mivel a vörösöknek az elmúlt szezonban leginkább egy töréstesztre hasonlított a védelme, Klopp bármit megadhatott azért, hogy legyen hadrafogható embere hátul. És inkább az okozzon problémát majd neki: mi lesz, amikor mindenki (Van Dijk, Gomez, Kabak, Konaté, Philips és Matip) “újra” bevethető lesz!?

Houssem Aouar

A Lyon 22 éves középpályása tavaly nyári közel állt ahhoz, hogy az Arsenalba igazoljon, de a londoniak inkább Thomas Parteyt szerződtették. A francia idén nem ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta és szintet lépett. Most már a Liverpool és a Real Madrid szeretné megszerezni. A The Athletic a Liverpoolhoz közeli forrásra hivatkozva azt írta, hogy ha Wijnaldum a nyáron távozik, akkor Aouar-t igazolná a helyére Jürgen Klopp.

Ben White

A fiatal angol védő tavaly a Leedsben szerepelt kölcsönben és a patinás klub szívesen megvette volna végleg, de a Brighton nem adta el. White idén is kiválóan játszik, immár a Premier Leagueben, de a csapata nem csak a kiesés, hanem a pandémia miatti pénzügyi problémák elől is menekül – ebben a helyzetben pedig lehet, hogy meg kell válniuk Whitetól. Az első számú kérő a Manchester United – a vörösök Maguire mellé keresnek egy fiatal, de nem zöldfülű párt. A 23 éves játékos piaci értékét 22 millió euróra becsülik, de a Brighton 50 millió euró alatt nem hajlandó megválni egyik, ha nem a legnagyobb értékétől.

Julian Nagelsmann

33 évesen lett a labdarúgás történetének legdrágább edzője. A Lipcsét 2019 óta irányítja, a bajorokat pedig idény nyáron veszi át a leköszönő Hansi Flicktől. Flick mindent megnyert, Nagelsmann semmit, tehát amennyiben egy kockás füzetben próbáljuk levezetni, miért cserél edzőt a Bayern, garantáltan nem értjük majd meg.

Egy biztos: Nagelsmann példája mutatja, a Bayern egyeduralma Németországban megkérdőjelezhetetlen – mindent és mindenkit megszereznek maguknak. Gólkirályokat, edzőket, védőket akkor és annyiért vesznek, amikor és amennyiért csak akarnak. Ez az első éjszaka joga… Ez sokaknak szúrja is a szemét…

Sander Berge

A Sheffield United tavaly mindenkit meglepett, amikor újoncként a kilencedik helyen végzett. Idén azonban 33 meccsen mindössze 17 pontot szerezett és jövőre ismét a Championshipben játszik majd. Nem meglepő, hogy a csapat húzó emberei maradnának az angol élvonalban. A 23 éves norvég középpályás például Wijnaldum olcsóbb alternatívája lehet, hiszen 20 millió euró körüli összegért már elengedné a Sheffield.

Szalai Attila

A Fenerbache magyar erőssége 17 meccsen játszott eddig csapatában, de nyáron újra klubot válthat. A Leicester City után a Sevilla és a Róma és bejelentkezett Szalaiért, akinek az árát a klubja jelenleg 20 millió euróra becsüli, de abban bíznak, ha az Európa bajnokságon is jól teljesít, akkor még többet is kérhetnek érte. Karrierje szempontjából az utóbbi kettő klub lehetne a jobb választás, hiszen az angoloknál sok lehetőséghez aligha jutna.

Táviratilag

Philippe Coutinhot az Everton szemelte ki magának, Ancelotti szívesen dolgozna a brazillal. A játékos és a Barcelona álláspontjáról egyelőre semmi biztosat nem tudni.

Héctor Bellerín a nyáron elhagyja az Arsenalt és a következő klubja a PSG lehet. Pochettino csapata 25 millió euróért szerezheti meg a 26 éves spanyol védőt.

Donyell Malent a Liverpool igazolná le nyáron, a 22 éves holland támadó az idén formán kívül játszó Firmino helyére érkezhet, a PSV 30 millió euróért már elengedné a gólfelelőst.

Nicolás Tagliaficot az Inter igazolná le. A 28 éves argentin balbekket az Ajax 15 millió eurós ajánlat esetén elengedné, a játékos terveiről még nincsen biztos információ.

César Azpilicuetát az Atletico Madrid csábítaná vissza szülőhazájába. A Lampardnál mellőzött rutinos védő Tuchelnél azonban újra alapember lett sőt, az elmúlt hetekben már csapatkapitány is. Emiatt (is) most úgy néz ki, inkább marad Londonban.

Dan-Axel Zagadout az Arsenal szívesen látná. David Luiz lehetséges távozása miatt a londoniaknak egy új belső védőt kell venniük majd. a Dortmund pedig 30 millió euróért már asztalhoz ülhet az ágyúsokkal.

Patson Daka, a Salzburg csatára szóba jött az Arsenal, a Manchester United és a Liverpool székházában is. A gólerős centerért 20 millió eurót kérne az osztrák csapata. Egy újabb salzburgi támadó Haaland, Szoboszlai, Minamino és Hwang után, akire nagy jövő vár.

Sergio Agüero egyre közelebb ahhoz, hogy nyáron ingyen csatlakozzon a Barcelonához. A 32 éves csatárt több topcsapattal is szóba hozták, de a katalánok lehetnek befutók.

Robin Gosenssel erősítené meg védelmét a Manchester City. A 26 éves német szárnyvédő eladásáról csapata 40 millió euró alatt hallani sem akar, de a Citynek ez az összeg sem okozna problémát.

Silas Wamangitukát a Milan és az Everton is kiszúrta magának. A 21 éves támadó idén szinte egyedül vitte a hátán a Stuttgartot, ezért a németek nem szívesen engednék el, és úgy hallani, most még a csatár sem szeretne feltétlenül eligazolni.

Kayky Chagas, a Fluminese játékosa a Manchester Cityben folytatja pályafutását. 2022 nyarán csatlakozik majd az angol csapathoz, amikor is nagykorú lesz. A fiatal brazil ára 10 millió euró volt.

Facebook Comments