Spanyol ezredes lesz Párizs parancsnoka! Vége az elmúlt év leghosszabb drámájának!

Spanyol ezredes lesz Párizs parancsnoka! Vége az elmúlt év leghosszabb drámájának!

Spanyol ezredes lesz Párizs parancsnoka! Vége az elmúlt év leghosszabb drámájának!

Látszólag most még szinte mindenki a kontinenstornákra koncentrál, de csak látszólag. A VIP-páholyokban ugyanis már a legtöbben nem az elődöntőkre figyelnek, hanem átigazolásokra. Lejáró, meghosszabbítható szerződések, ki- és megvásárolható játékosok. Nézzük, melyek lesznek a legérdekesebb transzferek!

Sergio Ramos

A veterán spanyol védő az ESPN és az RMC Sport értesülései szerint is Párizsba tart. 16 évnyi madridi uralom után idén már nem sikerült szerződést hosszabbítania Florentino Perez elnökkel, így már biztos, ingyen távozik. Ramos két hete sírva búcsúzott csapatától, de akkor csak arról beszélt: még érez magában erőt, de hogy hol folytatja, arról még nem. Megkörnyékezte már szinte minden nagy klub – eleinte a Manchester United tűnt befutónak, most azonban szinte készpénznek lehet venni, hogy Ramos a PSG-ben folytatja pályafutását. Akik a tűz közelében vannak, azt írják, hogy a védő 1+1 éves szerződést írhat alá, ügynöke ezért a napokban Franciaországba utazik, hogy mindent véglegesítsen az idén a bajnokságban meglepetésre csak második helyen végző francia sztárklubbal.

Jadon Sancho

A 21 éves szélsőt már tavaly nyáron szerette volna leigazolni a Manchester United, de a Dortmund akkor még 120 millió eurót kért a csapat egyik koronaékszeréért. Idén nyáron “csupán” 85 millióval is beérte a BVB, Sancho pedig 2026-ig szóló szerződést írt alá, amit 2027-ig opcionális joga lesz a klubnak meghosszabbítani. Bár első hallásra furán hangzik, de azzal, hogy a United leigazolta Sanchot, a City is jól járt – 13 millió eurót kap a nagy rivális Manchester City, hiszen amikor a Dortmund leigazolta tőlük a szélsőt, belekerült a szerződésbe, hogy egy bizonyos százalék eladása esetén őket illeti.

Ryan Gravenberch

A 18 éves holland középpályás az Ajaxban mutatta meg idén, miért is tartják hatalmas tehetségnek. Remekül játszik a védelem előtt, labdabiztos, a passzpontossága 80% felett volt minden sorozatban és már gólja is van a Bajnokok Ligájában. Nem csoda, hogy kérőkből nincs hiány. A legkomolyabb érdeklődő a Barcelona, ahol Sergio Busquets méltó utódját látják a fiatal Ryanban. Erre az átigazolásra azonban valószínűleg várni kell még egy évet, hiszen Gravenberch a következő idényben nagy eséllyel a padon ülne…

Sergio Agüero

A veterán argentin támadó az idény végén távozott Manchesterből és igazolt át Barcelonába. Mivel a katalán klub anyagi helyzete korántsem rózsás, így főleg az ingyen igazolhatókkal kell megerősítenie keretét és az ilyen játékosok között az argentin az egyik legnagyobb fogás. De nem Agüero az egyetlen, akit nem kell kivásárolniuk a katalánoknak – Eric Garcia, sőt, Memphis Depay is ingyen megy a Barcelónába. Laporta elnök transzferpolitikája sikeresnek látszik, de ez minimum kell ahhoz, hogy a csapat elkerülje a gazdasági csődöt.

Achraf Hakimi

A 22 éves marokkói jobbhátvéd idén az olasz bajnoki címet nyerő Inter egyik legjobb játékosa volt. Szinte minden meccsen játszott a bajnokságban, hét gólt szerzett és nyolcat készített elő. A liga egyik leggyorsabbja 36,2 km/h-val is robogott, passzai pedig 85%-ban pontosak voltak, így nem meglepő, hogy szinte minden sztárcsapattal szóbahozták. A Real Madrid is szívesen visszacsábította volna, de Hakimi nem akart újra a spanyol fővárosban játszani. Később a Bayern Münchennel boronálták össze, de a a PSG lett a befutó. A francia fővárosban már tavaly nyáron is nagy szükség volt egy jobbhátvédre. Erre a posztra kölcsönbe érkezett Florenzi, akinek teljesítménye nem volt igazán acélos, a franciáknak ezért ismét jobbhátvéd után kell nézniük. Hakimi eladása logikus lépése az Internek, hiszen a marokkói az egyik legpiacképesebb játékosa a csapatnak. Mivel anyagilag a koronavírus rendesen megtépázta a milánóiakat is, a Hakimiért kapott 70 millió euró átmenetileg biztonságot adhat a klubnak.

Táviratilag :

Mikel Oyarzaballal erősítené meg támadósorát a Liverpool. A 24 éves spanyol a széleken és csatárként is kiválóan játszik, a Real Sociedad pedig 50 millió euró körüli összegért elengedné a csapat legjobbját. A vörösöknél Youri Tielemans neve is felvetődött – a távozó Wijnaldum helyére a belga az elsőszámú kiszemelt -, de nem lesz sétagalopp az üzlet.

A Manchester City megszerezte az Estudiantes fiatal védőjét, Darío Sarmientót. A 18 éves játékos 5 millió euróért érkezik az angol bajnokhoz. A nagy dobás azonban Jack Grealish leigazolása lenne, amire egyre jobb esélyei vannak Guardiola csapatának. Harry Kanet is szóbahozták a Cityvel, de az ő érkezése kisebb csoda lenne.

Játékosmozgás Milánó fekete-piros oldalán: új kapusa már biztosan lesz a klubnak, Mike Maignan, a Lille kapusa az AC Milanban folytatja. A friss francia bajnok kapus a távozó Donnarumma helyére érkezik. A Real Madriddal is tárgyalásokat folytatnak az olaszok, akik, szeretnék vagy újra kölcsön venni vagy végleg megvásárolni Brahim Diazt – árulta el egy interjúban az olasz klub elnöke.

Dusan Vlahovic nyáron elhagyná a Fiorentinát. A hírek szerint a Real Madrid, valamint az AC Milan is szívesen látná a 21 éves szerb támadót. A játékosért klubja 60 millió eurót szeretne kapni, de ennyit aligha adna érte bárki.

Gerson Santos da Silvát, a Flamengo középpályását a Barcelona szeretné leigazolni. A 23 éves játékostól 20 millió euró körüli összegért már megválna a brazil csapat.

Boubakary Soumaré, a Lille 22 éves középpályása már hivatalosan is a Leicester City játékosa – 23 millió eurót kapott a friss francia bajnok az angoloktól. Renato Sanches szintén távozhat a Lille-től. A portugál játékost a Róma új edzője, a szintén portugál José Mourinho szívesen látná, de a franciák ragaszkodnak a játékosukhoz.

Patson Daka után Ryan Bertrandot is megszerezte a Leicester City. A rókák Beradi megszerzését tervezik még, de nincsenek egyedül, a Juventussal és más topcsapatokkal is versenyezniük kell majd.

Serge Aurier a nyáron eligazolhat a Tottenhamből. Az elefántcsontparti védőt a Real Madriddal hozták szóba, akinek szüksége lenne egy jobbhátvédre, hiszen Carvajalon kívül a nyár után nem marad több játékosa a posztra – Odriozola távozni szeretne, Vazquez pedig csak beugró ebben a szerepkörben.

Abdallah Simát az Arsenal és a Manchester United is szívesen leigazolná. A Slavia Praha szenegáli támadójáért 20 millió eurót kér. Az ágyúsok Nuno Tavarest már megszerezték a Benficából, most pedig Albert Sambi Lokonga leigazolásán dolgoznak. A 21 éves belga középpályás ára 18 millió font.

Eduardo Camavingát nyáron a PSG szeretné leigazolni. A 18 éves szupertehetséget a Rennes lassan kénytelen lesz elengedni, a jelenlegi gazdasági helyzetben pedig igazán jót tenne a kiscsapatnak a játékosért kapott több tízmillió euró. Szintén jó hír Párizsban, hogy Julian Draxler 2024-ig meghosszabbította szerződését. A csapat olasz támadója, Moise Kean, aki az Evertontól érkezett kölcsönbe, szintén maradhat a PSG-nél. Mindkét klub és a játékos hajlik arra, hogy ez meg is valósulhasson. Georgino Wijnaldumot pedig az utolsó utáni pillanatban sikerült ingyen megszereznie a franciáknak a Barcelona orra elől, Gianluigi Donnarumma pedig szintén ingyen érkezett Milánóból.

Az elvágyódó Saul Niguez helyére Rodrigo de Paul érkezett az Atletico Madridba. Az argentint 35 millióért szerezték meg a matracosok az Udinésétől, akik még további 5 milliót kaphatnak később.

Aymeric Laporte a nemzetiségváltás után klubváltáson is gondolkodik, az immár spanyol középső védő szívesen igazolna új hazája fővárosába. A Real Madrid 40 millió euró körüli összegért igazolná le a Manchesterben partvonalra szorult 26 éves játékost.

Miralem Pjanicot nyáron „pénzzé tenné” a Barcelona – a Chelsea, valamint a PSG is érdeklődnek a veterán bosnyák iránt. A tavaly nyáron igazolt középpályás még csak meg sem közelítette az Olaszországban mutatott produkcióját. Csak a fizetése volt magas hatalmas,a teljesítménye nem, így érthető a katalánok álláspontja.

Erősítene az Olympique Marseille is. Cengiz Ünder és Pau Lopez együtt megy át Rómából a francia klubhoz, de Mateo Guendouzi érkezésére szintén jó esély van. Thauvin távozása után most érkeznek is játékosok a nagymúltú klubba.

A Norwich Cityben játszik majd kölcsönben a következő szezonban Bobby Gilmour. A Chelsea fiatal skót játékosa mellett Milot Rashica csatlakozik a kanárikhoz, a cél egyértelműen a bennmaradás lesz.

Facebook Comments