Honfitársát szoríthatja ki Messi a PSG-ből?

Honfitársát szoríthatja ki Messi a PSG-ből?

Honfitársát szoríthatja ki Messi a PSG-ből?

Szombaton hazai pályán mutatták be Lionel Messit és a többi világsztárt a Paris Saint-Germain-Strasbourg meccs előtt. Az ingyen érkező argentin zseni leigazolása, felvet pár kérdést. Az egyik, és talán a legfontosabb: Messire szabják a PSG-t vagy a PSG-re szabják Messi-t?

Pochettino az előző idényben a legtöbbször 4-2-3-1-es vagy 4-3-3-as felállásban küldte pályára csapatát. Nézzük is, hol játszhat Messi!  Elsőre mindenki talán azt mondaná, támadóhármas jobbján, hiszen így a másik két sztár, Neymar és Mbappé maradhatnak a megszokott helyükön – a brazil a bal szélen, míg a francia közepén. A jobboldalon eddig Di Maria játszott, Messi érkezésével azonban valószínűleg más helye lesz a csapatban vagy kikerül a kezdőből. Ez lehetne a legkockázatosabb húzás, mert Di Maria a 2017-18-as szezon óta 41 gólpasszt adott, ami francia csúcs, de ennek ellenére úgy tűnik, ő lehet Messi érkezésének vesztese.

La Pulga az előző barcelonai idényében nem feltétlenül szélsőt játszott, hanem inkább csatárt. A katalánok tavaly egy 3-5-2-es rendszerben álltak fel, Messi pedig a két csatár közül a jobboldalon focizott. Azon az oldalon az elfutások leginkább a szárnyvédő Dest munkakörébe kerültek. Védekezésben a PSG leggyakrabban egy 4-1-4-1-es formációt vette fel, ez várható tőlük idén is, de akkor mi változhat?

Sergio Ramos érkezésével elképzelhető, hogy a 3-4-3-as felállást is kipróbálja Pochettino, ami így nézhet ki : a kapuban Navas vagy Donnarumma, a három középső védő Ramos, Marquinhos és Kimpembe lenne, a két szárnyvédő Bernat és Hakimi, a középpálya közepén Wijnaldum és Verratti, a támadóhármas pedig Neymar, Mbappé és Messi lenne. Így hátul maradna a három védő biztosítani, a két középső középpályás segítené a támadásokat és ha elveszítik a labdát akkor a védekezést is, elől pedig talán a világ legjobb három támadója okozna fejtörést az ellenfeleknek, a két szárnyvédő pedig segítene ebben. A jól bevált 4-4-2-es hadrendet sem szabad elfelejteni, ami talán jobban megfelelne Messi előző szezonban megszokott pozíciójának. Az argentin nem egy tipikus csatár, gyakran a saját térfeléig is visszalép, elindítja a támadást és mindenhol ott van, ahol zavart tud okozni. Fontos tehát ebben és minden más felállásban is, hogy a megfelelő szabadságát megkapja Messi, hiszen ilyenkor képes a legjobbját nyújtani.

A PSG tavaly hihetetlen nyomást helyezett az ellenfeleire, igyekeztek csírájában elfojtani a labdakihozatalt. Bár Neymar és Mbappé nem igazán vettek részt ebben a letámadásban, de Di Maria annál inkább. Pochettinonak tehát egy olyan felállást kell találni, amelyikkel a PSG nem érzi meg, hogy a három támadó nem igazán veszi ki a részét a védekezésből.

Az első két meccsből nem sok következtetést lehet levonni, hiszen se Neymar, se Messi, se Ramos nem bevethető még. Ilyen sztárokkal teletűzdelt csapatot kell majd egy olyan edzőnek BL-sikerre vezetnie, aki még nem nyert igazán nagy kupát edzői karrierje során – lássuk be, ennél jobb esélye nem is igazán lesz majd az argentin mesternek. Hat aranylabda, „több tucat gólkirály” és 13 Bajnokok Ligája címmel a keretben érthető elvárás, hogy taroljon a csapat minden fronton. Amennyiben megtalálja az ideális hadrendet és taktikát, idén bármit megnyerhet a csapat.

Facebook Comments