Ősbemutató az Álmok Színházában visszatérő főszereplővel

Ősbemutató az Álmok Színházában visszatérő főszereplővel

Ősbemutató az Álmok Színházában visszatérő főszereplővel

Cristiano Ronaldo előadásai évadokon keresztül lenyűgözték a nézőket az Old Traffordon. A helyrajzi számon kívül azonban szinte minden megváltozott azóta, hogy 2009-ben Cristiano Ronaldo eligazolt a Manchester Unitedből. Hogy mást ne említsünk: Sir Alex Ferguson helyett egykori játékostársa Solksjaer lesz a főnöke.

Atomvillanáshoz hasonló hatása volt a hírnek nyáron, hogy a világ egyik legjobbja eligazol a Juventusból. Mindenki azonnal a következő csapatát kezdte találgatni. Úgy tűnt – legalábbis az ipari pletykák, illetve az ipari kémek szerint -, hogy Ronaldo a Manchester Cityben folytathatja. Ez az információ kisebb földrengést okozott Manchester vörös részén, végül azonban a United lett a befutó, így akik hirtelen haragjukban elégették a CR7-es mezeiket, most vehetnek újat. Vettek is, nem is kevesen – 13.1 millió font bevétele volt a MU-nak a dresszekből, ez az összeg pedig már most több, mint amennyit a Juventusnak fizetettek (12.9 millió font) a portugál zseniért. De nézzük is meg gyorsan, mit is várhatunk Ronaldotól!?

Az előző idényben, Torinóban 33 meccsen 29 gólt lőtt, de ez tulajdonképpen nem hír, hiszen amióta elhagyta Manchestert 2009-ben, sosem szerzett 21-nél kevesebb találatot. Már nem az a fiatal, folyton cselező szélső, aki volt 12 éve, de a büntetőterület környékén igazi életveszély. Tavaly az Öreg Hölgyben 4-4-2-es rendszerben centereztették, idén azonban más felállásban kell játszania. Solksjaer ugyanis inkább a 4-2-3-1-es hadrendet kedveli: a kapus De Gea, a védők Shaw, Maguire, Lindelof(vagy Varane) és Wan-Bissakka, a két védekező középpályás Fred és McTominay, előttük Pogba vagy Rashford, Fernandes és Sancho (esetleg Greenwood), és az előretolt ék pozíciójában pedig ezentúl szinte biztosan Cristiano Ronaldo fog játszani. Hasonló felállásban játszott együtt a két portugál (CR7 és Fernandes) az Európa bajnokságon, nem lesz ismeretlen tehát a terep egyiküknek sem.

Gyakran láthattuk tavaly, hogy Ronaldo visszalép a félpálya környékére, ezzel hatalmas területet hagyva maga mögött, hiszen a védője követni fogja, így a jobbszélről Chiesa befuthat a helyére és ha jó labdát kap, már csak rajta múlik, tud-e gólt lőni!? Jaden Sancho előtt is hasonló lehetőségek adódnak majd, ezt az angol szélső is nagyon jól tudja, készíti is már a futócipőit. A portugálnak nem ez lesz a legmegterhelőbb feladata, hanem a letámadás, amit az edző elvár játékosaitól. Nem a védekezésben való részvétele miatt kapott öt aranylabdát, Cavani viszont rendkívül aktívan üldözte védőit, így ha a kezdőben szeretné látni a norvég mester az uruguayit, Ronaldonak vissza kellene térnie régi posztjára, a bal szélre. Arra, hogy ez fog történni, még kis tételben sem érdemes fogadni. Átgondolt helyezkedéssel azonban CR7 is segítségére lehet a csapatnak, területeket fedezni kiválóan tud, a védők pedig az ő jelenlétében inkább szabadulni akarnak majd a labdától.

Kevés olyan kapus van az angol bajnokságban, aki szívesen passzol egy olyan csapattársának, akit Ronaldo fog, hiszen ha valami balul sül el, akkor az garantáltan gólhelyzet és egy olyan játékos, aki 4 év alatt csak egyszer lőtt kevesebb gólt, mint amennyit az xG mutató alapján vártunk volna, nem tréfál. Nem mellékes az sem, hogy 36 évesen még mindig a világ egyik leggyorsabb játékosa. Tavaly az év ötödik leggyorsabb sebességét futotta – 34,8 km/h-val robogott, őt ismerve pedig sem a tempójából, sem a góllövésből nem tervez lejjebb adni.

A világ egyik legjobbját megszerezni hatalmas fegyvertény, egy ilyen kerettel pedig már biztos, hogy a Manchester United is bele szól majd a bajnoki címért folyó harcba. Solksjaernak idén már nyernie kell valamit és ezzel a kerettel minden lehetősége meglesz rá, hiszen Ronaldo sem levezetni érkezett Angliába, a hozzállását és sikeréhségét ismerve pedig minden címet meg akar szerezni, amit csak lehet.

Ma délután talán már ki is derül, mekkora, illetve milyen szerep jut Ronaldonak!?

Facebook Comments