Elfogytak a gólok Európában, szinte mindenki csatárt akar igazolni

Elfogytak a gólok Európában, szinte mindenki csatárt akar igazolni

Elfogytak a gólok Európában, szinte mindenki csatárt akar igazolni

Szezon közben, a téli átigazolási időszakban a legtöbb csapat a nyár óta keletkezett lékeit próbálja betömni, a kasszáját kiegészíteni, illetve a nehezékektől megszabadulni. Nézzük, milyen transzferek nem várhatnak nyárig – pletykák és hírek röviden.

Anthony Martial

A Manchester United francia csatára óriási reményekkel érkezett Angliába. Ennek nagyságát szerződésének Aranylabda záradéka bizonyítja, amely bekerült a bónuszok közé. Ilyen remények és elvárások után a realitás korántsem fényes. Heti többszázezer fontért padozott, ami senkinek nem volt jó. A Manchester United a 26 éves csatárt se vinni, se eladni nem akarta, ezért vételi opció nélkül kölcsönadta Sevillába.

Jérémie Boga

A Sassuolo 25 éves szélsője 18,5 millió fontért igazolt az Atalantába. Boga 2018 óta játszik az olasz bajnokságban, ahol a legjobb idényében 34 meccsen 11 gólt szerzett, így talán érthető, hogy amikor majd’ 20  millió fontot kínált érte a bergamói csapat, a Sassuolo elengedte a korábbi Chelsea akadémistát.

Hatem Ben Arfa

Néhány éve még elitklubok könyörögtek a kegyeiért, hatalmas tehetségnek tartották, de lehet, hogy már soha nem lesz világsztár. Ennek egyik jele, hogy fél évig nem volt csapata, most viszont a regnáló francia bajnoknak Lillenek segíthet majd megállítani a PSG-t. Hatem Ben Arfa visszatért?

Ferran Torres

A csőd szélén álló Barcelona okozta a legnagyobb meglepetést (eddig) a télen. 46 millió fontot adtak ugyanis Torresért, amit igaz, négy részletben kell fizetniük, de így sincsenek egyszerű helyzetben. Torres regisztrációjáért ugyanis Coutinhot kölcsön kellett adniuk, Umtiti szerződését pedig fel kellett bontaniuk.

Az olasz csatárkeringő

Bekeményített az Öreg Hölgy, hiszen Álvaro Morata szeretett volna a Barcelonába igazolni, de nem engedték el a torinóiak. A Juventus viszont már kevesebb, mint egy karnyújtásnyira van a Fiorentina szupertehetsége, Dusan Vlahovic megszerzésétől. A szerb centerért az évi 7 milliós keresetén túl, 75 millió eurót fizethetnek majd. A Fiorentina Vlahovic helyére Cabralt igazolta le a Baselből, akit hivatalosan a szerb távozása után jelentenek majd be. A brazil csatárért 16 millió euró jár. A kérdés már csak annyi, mi lesz így Moratával? Van még ideje és lehetősége a Barcelonába igazolni? Erre a spanyol csatár nem vehet mérget, hiszen a katalánok közben az Ajax argetin védőjével, Nicolas Tagliaficoval tárgyalnak, akit ingyen szerezhetnek meg.

Táviratilag

Sead Kolasinac szerződését felbontotta az Arsenallal és ingyen igazolt az Olympique Marseillebe.

Újabb portugál tehetséget igazolt a Wolverhampton. Chiquinho, az U21-es válogatott szélsője közel 3 millió fontért ment a farkasokhoz, akik a Benficát előzték meg az üzlettel.

Nani, a Manchester United korábbi legendás szélsője ingyen igazolt a Venezia csapatába.

Jonathan Ikoné 13 millió fontért ment Fiorentinába a Lilletől. A franciák Edon Zhegrovát szerződtetették a helyére. A koszovói szélsőért közel 6 millió eurót kapott a Basel.

Jesús Corona 3 millió fontért hagyta ott a Portót a Sevilla kedvéért.

Lucas Digne 23 millió fontért igazolt az Evertontól az Aston Villába. Postafordultáva viszont Anwar El Ghazi mozgott, Aston Villából az Evertonba kölcsönbe (a holland szélsőt 8,5 millió fontért végleg  megvehetik). A Villa ideiglenesen Philippe Coutinhot is megszerezte, a brazil klasszis pedig góllal és gólpasszal mutatkozott be az eslő meccsén. Az Everton Vitali Mykolenkot a Dinamó Kijevtől és Nathan Pattersont a Rangerstől is leigazolta a védelembe összesen 30 millió fontért.

Elkezdte a téli bevásárlást a Newcastle United. Kieran Trippier után Chris Woodot is megszerezték a szarkák. Az Atletico 12 millió fontot kapott Trippierért, a Burnley 25-öt Woodért. A csapat ajánlatát viszont végleg visszautasította a Sevilla, Diego Carlos nem hagyja el Andalúziát. Viszont Lyon komolyan gondolkodik a Bruno Guimaresért tett 40 milliós ajánlatukról és minden esély megvan rá, hogy a tehetséges brazil középpályás Angliában köt ki.

A Róma kölcsönbe szerezte meg a Porto középpályását, Sérgio Oliveirát. A fővárosiak 13,5 millió fontért véglegesíthetik a játékos olaszországi tartózkodását. Szintén ideiglenesen szerezte meg José Mourinho csapata Ainsley Maitland-Nilest, az Arsenal mellőzött védőjét.

A Napoli kölcsönvette Axel Tuanzebét, a Manchester United fiatal védőjét, aki eddig az Aston Villánál játszott, szintén kölcsönben.

Hwang Hee-chan wolverhamptoni kölcsöne véglegessé vált, az angolok 16 millió eurót fizetnek majd a Lipcsének.

Sofyan Amrabat lehet Antonio Conte első igazolása. A marokkói középpályást egyelőre kölcsönbe vennék a londoni Sarkantyúsok az idény végéig, aztán, ha minden klappol 16 millióért végleg is megszerezhetnek majd. Luis Diázért szintén ajánlatot tett a Spurs, de az ő megszerzése drágább és nehezebb üzlet lesz.

Az Inter Robin Gosenssel erősíti meg a védelmét – 22 milliót fizet a német szárnyvédőért, akit az Atalanta nem szívesen engedett el, mert évek óta alapember.

Facebook Comments