Csak a Tottenham-drukkerek mosolya őszinte attól, hogy Haaland a Citybe igazolt

Csak a Tottenham-drukkerek mosolya őszinte attól, hogy Haaland a Citybe igazolt

Csak a Tottenham-drukkerek mosolya őszinte attól, hogy Haaland a Citybe igazolt

A világ egyik legjobb csatára, Erling Haaland a Manchester Cityben folytatja pályafutását. Az angol ködben azonban már nagyon sok világsztár eltévedt, ezért lehet érdekes itt alább az a néhány adat, ami a norvég adatlapján szerepel. Ha ezeket legalább tartja, nagy kedvenc lesz, ha még fejlődik is, egyeduralkodó.

A tökéletes 9-es?

Guardiola kedveli a 4-3-3-as felállást, tehát ha nem igazol senki mást a City, így nézhet majd ki egy átlagos kezdő tizenegy: Ederson a kapuban, előtte Cancelo, Laporte, Dias és Walker, a középpályán Gundogan, Rodri és De Bruyne és elől pedig Haaland mellett Sterling, illetve Mahrez. A sebessége és a mozgása, akár labdával, akár anélkül, hihetetlen hasznos lehet az olyan csapatok ellen, akik zártan védekeznek és kevés helyet hagynak az ellenfélnek. Erre talán a Burnley játéka lehet tökéletes példa, akik ellen mindenkinek nehéz a dolga, mert úgy zárnak össze, mint egy ortodox közösség. Az FBREF adatai szerint idén Haaland átlagosan közel nyolcszor ér labdába 90 percenként a büntető területen belül, ami tizennyolcadik a top5 bajnokságban és ha ez az adat sem változik, akkor biztosan Guardiola nagy kedvence lesz.

Sérült volt, tudja még, hol a góllövő cipője?

Az elmúlt három évben a 23 éves vagy annál fiatalabb csatárok közül ő borította meg a legkönnyebben a mennyiségtant, a várható góljai és a tényleges góljai közti különbséggel. A matek szerint ugyanis 38,7 gólt kellett volna lőnie, ami meccsenként 0,70-es átlag, a valóságban azonban 51-ig meg sem állt, ami 0,93-as átlag. Az elmúlt négy évben 90 percenként szerzett gólt, egy átlagos meccsen több, mint háromszor lőtt kapura és szinte kivétel nélkül a büntetőterületen belülről. A statisztikusok azonban nem pihenhetnek, ugyanis az elmúlt három évben háromról közel négyre nőtt a Haaland-lövések száma 90 perc alatt, ezt a folyamatos gólveszélyt, a norvég katyusát vette meg a City.

Izgatott minden semleges néző és City-drukker, a többi Premier League csapat ultrái pedig már fenik a nyelvüket. Csak a Tottenham-drukkerek nyugodhattak meg, mert így biztossá vált, hogy Harry Kane marad Londonban,letesznek róla a kékek.

Egy transzfer dráma lezárult, Mbappé következik?!?

Facebook Comments