Csuklósbusz kell a Notthinghamnek, annyi játékost igazoltak

Csuklósbusz kell a Notthinghamnek, annyi játékost igazoltak

Csuklósbusz kell a Notthinghamnek, annyi játékost igazoltak

Az emberöltőnyi idő után újra élvonalbeli Forest, két csapatnyi játékost szerződtetett a nyáron. Atletico Madrid, Manchester United és más topcsapatokból is érkeztek játékosok, de térképen nem látható alakokat is igazolt Steven Cooper vezetőedző.

Kik, mennyiért és honnan – rövid csapatrovancs

Kezdjük a legértékesebb focistákkal. Figyelem, hosszú felsorolás következik! Morgan Gibbs-White 29,5 millió euróért érkezett a Wolvestól, Taiwo Awoniyi 20,5 millióért a Union Berlintől, Neco Williams 20 millióért a Liverpooltól, Emmanuel Dennis 14,8-ért a Watfordtól, Orel Mangala 13-ért a Stuttgarttól, Moussa Niakhaté 10-ért a Mainztól, szintén 10 millióba fájt a Troyes játékosa Giulian Biancone, a huddersfieldes Lewis O’ Brien és az atalantás Remo Freuler is 9-9 millió volt, a Bayern München 8,5 milliót kért Omar Richardsért, kölcsönbe érkezett Renan Lodi az Atletico Madridtől, ami további öt milliójába fájt a Forrestnek, 4 millió volt Ui-jo Hwang a Bordeauxtól, 2,6 volt a Wolves védője Willy Boly, Harry Toffolo (Huddersfield) és Josh Bowler (Balckpool) fejenként 2,4 millió volt, a tehetséges costa ricai Brandon Aguilera közel 1 millió. Dean Henderson(Manchester United) és Loic Badé (Stade Rennais) szintén kölcsönbe érkeztek, ennek költségei azonban nem ismertek. Mintha ez nem lenne elég, ingyen érkezett Jesse Lingard (Manchester United), Wayne Hennessey (Burnley) és Cheikhou Kouyaté (Crystal Palace). Ez az üzletsor összesen 162 millió euró volt úgy, hogy fizetést még senki nem kapott. Igaz, több friss igazolást egyből tovább is adták kölcsönbe, így a teljes mérlege a Forestnek 26 érkező és 18 távozó játékos. És hogy mennyi bevétele van a klubnak ennyi távozóból? Hivatalosan mindösszesen 7 millió euró, ami két játékos, Brice Samba és Nuno da Costa transzferéből folyt be. Öten távoztak ingyen, egy kezdőnyi játékos pedig kölcsönbe, melyek részletei ismeretlenek, így nem tudni, ebből mennyi hasznuk van, valamint hogy kitől kapják a betevőt ezek a játékosok. Egy biztos, 155 milliós hivatalos mínusszal zárták a nyarat.

Mit játszik majd a walesi mester két csapatnyi új játékossal?

Mangala, Niakhaté és Richards sérülten érkezett, így egyelőre nélkülük kénytelen játszani a Forest. Már tavaly, a Championshipben is öt védővel játszottak, ezt a legnagyobbak között sem változtatták meg. A bajnoki címvédő Manchester City ellen 5-3-2-es hadrendben igyekeztek helytállni, a Bournemouth ellen pedig már a megszokott, 3-4-3-as felállásban léptek pályára. Két sérült középsővédővel nehéz megmondani, kik játszanak majd ott az idény végéig, Dean Henderson azonban szinte biztosan kezdő marad a kapuban, kiváló formában védett idáig, nem miatta áll jelenleg kieső helyen a csapat. Az ő helyettese a rutinos Hennessey, aki élete meccsét játszotta Ukrajna ellen még a nyár elején, oroszlánrészt vállalva abban, hogy Wales kijutott a világbajnokságra. Williams a jobboldali, míg Lodi a baloldali szárnyvédő poszton tűnik kirobbanthatatlannak. Ha a brazil beválik, további 30 millióért véglegesen is megszerezheti őt a Forest. Azonban ha nem így alakul, szinte biztosan Richards játszik majd a balszárnyon. A középpálya közepén Kouyaté tűnik stabil kezdőnek, a mellette lévő helyen Yates játszott eddig, de amint Freuler aklimatizálódik, szinte biztosan ő játszik majd a szenegáli mellett. A támadóhármas csúcsán eddig Johnson játszott, nem is rosszul, azonban Dennis Premier League rutinjával pályázik a kezdő csatár pozícióra. A hármas két oldalán Lingard, illetve Gibbs-White játszik, de Steve Cooper Awoniyit is ezen posztok valamelyikére igazolta.

Arra bármelyik játékos mérget vehet, ha nem teljesít jól, van alternatívája. Ha összeszokik ez a nemrég összetrombitált gárda, jó esélyük lehet a Premier Leagueben maradni. Ha viszont kiesnének, az szörnyű anyagi helyzetbe taszajtaná a klubot.

Facebook Comments