Évtizedekig az olvasópróbát sem élték túl, most főszerepet kaphatnak a Bajnokok Ligájában

Évtizedekig az olvasópróbát sem élték túl, most főszerepet kaphatnak a Bajnokok Ligájában

Évtizedekig az olvasópróbát sem élték túl, most főszerepet kaphatnak a Bajnokok Ligájában

Minden évben van legalább egy olyan „kiscsapat” az elitben, amely váratlanul léket vág egy anyahajón, ahogy a szaksajtó jegyezni szokta: pontot rabolnak az ellentől. Nagy menetelésekre szinte alig van példa, most azonban úgy néz ki, a Napoli és a Club Brugge kinőtte az évtizedes epizódszerepet. Nézzük, kik és mit csinálnak!

Napoli

Az olaszok okozták a kisebb meglepetést, hiszen Spallettiék tavaly bronzérmesek lettek a bajnokságban. Bár azt azonnal hozzá kell tenni, hogy idén nyáron olyan alapembereket engedtek szélnek, mint Mertens, Insigne és Koulibaly, de Milik is távozott a rivális Juventusba. Volt is emiatt némi izgalom a bérletesek között, hiszen az érkezők nem kis kockázatot jelentettek. Ndombelé és Raspadori kölcsönbe, véglegesen pedig Kim Min-Jae és Khvicha Kvaratskhelia. A koreai a védelem oszlopa lett azonnal, a grúz szélső pedig meccsenként van benne egy gólban, cselei pedig élményszámba mennek. Szerintem rá kéne nézni a papírjaira, esélyes, hogy igazából brazil a srác.

Augusztusban két döntetlenje volt a csapatnak, azóta a végsebességen robognak. A szeptembert a Lazio legyőzésével kezdték, ezek után 4-1-re kivégezték Liverpoolt, aztán a Rangers ellen még belefért egy kihagyott büntető is, így is 3-0-ra nyertek az Ibrox stadionban. A San Siroban legyűrték a Milant, az első októberi BL meccsükön pedig történelmi vereséget mértek az Ajaxra. A Johan Cryuff arénában 6-1-re nyertek az olaszok, ahol a ’60-as évek óta nem kapott ki ennyire a holland rekordbajnok. Az „A” csoportban 13:2-es gólkülönbséggel vezetnek, a bajnokságban pedig kilenc meccs után 23 ponttal állnak az élen plusz 15-ös gólkülönbséggel – egyik sem tűnik véletlennek!

 Club Brugge

A bajnokságban csetlik-botlik a bruggei csapat, a Bajnokok Ligájában azonban minden papírformát borítva vezetik csoportjukat. Első meccsükön otthon gyűrték le a Leverkusent, majd Portugáliába repültek és négyet rámoltak be a Portonak úgy, hogy egyet sem kaptak. Ezután az Atletico Madridot látták vendégül, akik hiába támadták végig az egész meccset, a Brugge néhány helyzetéből kettőt belőtt. Három meccs után 7 gólt lőttek Carl Hoefkens játékosai és egyet sem kaptak. A csapat legnagyobb sztárja Ferran Jutglá, egy 23 éves spanyol csatár. A Barcelona B-ből hozták el nyáron 5 millió euróért és eddig minden centjére rászolgált. A bajnokságban 10 meccsen 6 gólt lőtt és 3 asszisztot, a BL-ben pedig 3 meccsen 2 gólt és ugyanennyi gólpasszt adott. A spanyol sajtó Ferran Jutglá kapcsán, máris a lehetséges visszatérésről ír. Ha ilyen éve lesz, nem kizárt, hogy visszatér a Barcelonába és az sem kizárt, hogy szerencsés sorsolás esetén a Brugge még a katalánokat is beelőzheti a BL-ben.

Facebook Comments