A Chelsea a süllyedő hajójára mentőcsónak helyett új legénységet keres

A Chelsea a süllyedő hajójára mentőcsónak helyett új legénységet keres

A Chelsea a süllyedő hajójára mentőcsónak helyett új legénységet keres

Már megszokhatta a nagyérdemű, télen is követhetetlen mennyiségű pletyka lepi el a sajtót arról, melyik játékos, hova és mennyiért megy, illetve marad saját csapatánál. Ebben a bejegyzésben a legfontosabb hírek mellett a legérdekesebb pletykákat is összegyűjtöttem.

A Boehly-féle foltozás

A Chelsea új tulajdonosa egy dologban biztosan hasonlít Roman Abramovichra, ő sem fukarkodik, ha új embereket kell Londonba csábítani. A még csak 20 éves elefántcsontparti támadó, David Datro Fofana 12 millió euróért érkezett a Moldéból, a 21 éves Benoit Badashile 38 millióért jött a Monacoból, a mindössze 18 éves Andrey Santost pedig 12,5 millióért igazolták egyenesen Brazíliából és a júliusban csatlakozó Nkunkuért is legalább 60 milliót hagytak a lipcseiek asztalán. A listának azonban itt még nincs vége, a világbajnok Enzo Fernandezzel is tárgyalnak, de a Benfica a Chelsea 85 milliós ajánlatát már vissza is utasította. Az argentin középpályásnak van egy 120 milliós kivásárlási záradéka, a hírek szerint azonban ezt még Todd Boehly sem szeretné kifizetni, hiába állapodtak meg a személyes feltételekben Enzoval. Josko Gvardiolt nyár óta szeretnék megszerezni. A világbajnokságon maszkban játszó horvát védő azonban a Lipcsében maradhat, az edző, a sportigazgató és a játékos is ezt nyilatkozta. Aztán ott van még Mykhalo Mudryk is, aki napról napra közelebb kerül az Arsenalhoz, de ha balul sülne el az üzlet, a Chelsea szívesen összeszedné az ágyúsok lepattanóját.

Egyéb hírek Angliából

Jack Butland az idény végéig kölcsönbe megy a Crystal Palaceból a Manchester Unitedbe. A rutinos kapus mellé Wout Weghorst is kölcsönbe érkezhet. A holland támadó a Burnley játékosa, aki ezt az évet a Besiktasban tölti kölcsönben, ami nem lesz sétagalopp, az már biztos.

Cristiano Ronaldo pótlására egy hasonló nagy névre lesz majd szüksége Ten Haagnak, akinek viszont még a nyári célpontjukat, Cody Gakpot sem sikerült megszereznie. A hollandot – aki Liverpoolba költözött -, Jürgen Kloppék gyorsan és sajtóvisszhang nélkül szerezték meg. A csatár, bár gólt még nem lőtt, már be is mutatkozott a Wolves elleni 2-2-es FA Kupa meccsen, ahol Matheus Cunha adta a farkasok második gólpasszát, őt 43 millióért szereztek meg Julen Lopetegui kérésére.

Egyéb hírek, táviratilag

Az ingyen igazolható, 99-szeres holland válogatott Daley Blind a Bayern Münchenben folytatja a szezon végéig.

A 16 éves csodagyerek, Endrick 72 millió euróért a Real Madridban folytatja majd 2024 júliusától, amikor is nagykorú lesz.

Rusan Malinovskyi 10 millió euró körüli összegért hagyja ott az Atalantát és igazol a Marseillebe.

A Manchester City 8 millió dollárért szerezte meg a tehetséges argentin u20-as válogatott  Máximo Perronét. Hasonló terve van vele is Guardiolának, mint Alvarezzel voltak.

A Napoliba igazolt Bartosz Bereszynski, a Sampdoria védője. A következő célpontja az olasz listavezetőnek a marokkói Azzedine Ounahi.

A Southampton megszerezte a Dinamo Zagreb támadóját, Mislav Orsicot. A szentek 6 millió fontot utaltak a horvát fővárosba.

Az Ajax 8 millió euróért Amszterdamba csábította a Villareal kapusát, Gerónimo Rullit.

Maximilian Wöber lesz a Leeds új belsővédője, az osztrák játékost 12 millióért engedte el a Salzburg.

Facebook Comments