Csapat helyett kis gömböc lett a Chelsea-ből

Csapat helyett kis gömböc lett a Chelsea-ből

Csapat helyett kis gömböc lett a Chelsea-ből

A vegytiszta valóságnak nem felel meg az az állítás, hogy a mostani transzferidőszakban is szinte csak a Premier League csapatok költöttek eddig játékosokra, de nem járunk messze a teljes igazságtól, az biztos. A Chelsea-vel kell kezdenünk, mutatjuk, miért!?

Mykhalo Mudrykot elhalászták az Arsenal elől, ez egy 70 milliós kiadás (bónuszokkal együtt 100 is lehet majd a későbbiekben), Noni Maduekét 35 millióért vették meg az Eindhovenből, és kölcsönbe érkezett Joao Félix is. A nyáron landol Londonban még a Lyon védője Malo Gusto is, akit 30 millióért szereztek meg a kékek. Ez a lista azonban már így is hosszú volt: a még csak 20 éves elefántcsontparti támadó, David Datro Fofana 12 millió euróért érkezett a Moldéból, a 21 éves Benoit Badashile 38 millióért jött a Monacoból, a mindössze 18 éves Andrey Santost pedig 12,5 millióért igazolták egyenesen Brazíliából és a júliusban csatlakozó Nkunkuért is legalább 60 milliót hagytak a lipcseiek asztalán. A listának azonban itt még nincs vége, a világbajnok Enzo Fernandezzel is tárgyalnak, de a Benfica a Chelsea 85 milliós ajánlatát már vissza is utasította. Nem lehet azonban kizárni,hogy a fiatal argentin 120 milliós kivásárlási záradékát nem fogja kifizetni Todd Boehly.

Az Arsenal Leandro Trossarddal vigasztalódott a Mudryk-blama után, 24 millióért érkezett a belga támadó a Brightonból, Jakub Kiwiort pedig 25 millió euróért vették meg a Speziától. Moises Caicedoért már sokadik ajánlatukat dobta vissza a Brighton, akik a 70 millió fontot és bónuszokat is keveslik a szezon közepén a sirályok.

Felébredt téli álmából a Tottenham vezetőség is, elhalászták az Everton elől Arnaut Danjumát, aki kölcsönbe érkezett a sarkantyúsokhoz és góllal debütált az FA kupában. Pedro Porrot pedig már csak egy hajszál választja el a Spurstől,osztotta meg Fabrizio Romano.

A Manchester City 11 millió euróért vette meg a Vélez Sarsfield csapatából Máximo Perronét, aki jövőre csatlakozik majd az angol címvédőhöz. A Manchester United viszont egyelőre csendes, Wout Weghorst kölcsönvétele óta nem érkezett érdemi erősítés a csapathoz, de a Newcastle is „csak” 40 millió fontot költött eddig az Everton tehetségéért, Antony Gordonért.

A nagyok mellett a kicsit kisebbek is igyekeztek erősíteni: a Bournemouth 10 millióért igazolta le a Bristol City támadóját, Antoine Semenyot, ingyen vitte a West Ham kapusát, Darren Randolphot, valamint 22,5 milliót költött a Lorient szélsőjéért Dango Ouattaráért. A Southampton 850 ezer euróért megszerezte a Luton védőjét, James Breet, a Racing Clubtól 13,6 millióért Carlos Alcarazt.

A Wolves a West Ham rutinos védőjét, Craig Dawsont 3,75 millióért, Pablo Sarabiát a PSG-ből 5 millióért,Joao Gomest a Flamengotól 18,7 millióért,illetve a Nicetől Mario Leminát pedig 11 millióért szerezte meg. Leicester City 14 millióért hozta el a Copenhagen balbekkjét, Victor Kristiansent, valamint a Lyon védője, Tete is a rókáknál folytatja.

Az Aston Villa 13,5 millióért igazolta le a Real Betisből Álex Morenot, 16,6 millió euróért pedig a Chicago Fire 19 éves kolumbiai csatárát, Jhon Duránt szerezte meg. A fiatal támadó Danny Ings helyére érkezhetett, aki 12 millióért igazolt a West Hambe.

A Notthingham Forrest a télen sem állt le, a nyári 22 igazolás után érkezett 20 millióért a brazil Danilo a Palmeriasból, kölcsönbe pedig a Newcastle mellőzött csatára, Chris Wood landolt a csapatnál. A rutinos középpályás,Jonjo Shelvey is követi az ausztrál csatártársát a Forestbe majdnem nyolc Newcastleben töltött év után. A Leeds United mindeközben 28 millió euróért megszerezte a Hoffenheim csatárát, Georgino Ruttert és kölcsönvette Weston McKenniet a Juventustól. Az amerikai középpályást 33 millió euróért opciójuk lesz végleg megszerezni.

Táviratilag

A Marsielle támadója, Bamba Dieng 8 millió euróért igazolt a Lorientbe.

Aissa Laiduni 4 millió euróért igazolt a Ferencvárosból az Union Berlinbe, ahová érkezett még Josip Juranovic 8,5 millióért a Celtictől.

A Borussia Dortmund egy belga szupertehetséggel erősítette meg a keretét, a 16 éves Julien Duranville 8,5 millió euróért igazolt a Ruhr-vidékre az Anderlechtből. A hírek szerint a fiatal szélső először az U19-es kerethez csatlakozik majd.

A Monaco rutinos kapusa, Benjamin Lecomte a Montpellier csapatában folytatja.

A PSG megszerezte Milan Skriniart az Intertől. A szlovák védő nyáron ingyen csatlakozik majd a francia csapathoz, akik igyekeznek az utolsó pillanatban is megegyezni az olasz klubbal, hogy még most télen megszerezzék Skriniart.

Egy olasz kapuskeringőnek köszönhetően a Fiorentina megszerezte ingyen Salvatore Sirigut a Napoliból, akik pedig kölcsönvették az Atlanta kapusát, Pierluigi Gollinit.

Németországban is volt ám kapusmozgás – a Bayern München a sérült Neuer helyére igazolta le Yann Sommert a Gladbachból 8 millióért, akik pedig 9-ért pótolták a svájci kapust honfitársával, Jonas Omlinnal a Montpellierből.

A Bayern a kapushelyzet orvosolása után megszerezte Joao Cancelot. A portugál klasszis először kölcsönbe érkezik a bajorokhoz, akiknek nyáron 60 millió körüli vásárlási opciója lesz a védőre. Szüksége van a rekordbajnoknak egy jobboldali védőre,hiszen Mazraoui sérült, Pavard pedig nyáron a Barcelonába megy,ha nem fordul nagyot a világ.

A Nice csapata a Basaksehir burundi középsővédőjével, Youssouf Ndayishimiyével erősíti meg a védelmét 11,5 millió euróért.

A Mainz megszerezte a Strasbourg támadóját, Ludovic Ajorquet 6 millió euróért. A francia csapatnál érkező is van, Morgan Sanson-t az Aston Villa-ból vették kölcsön, míg Eduardo Sóból-t a Bruggeből 2,5 millióért végleg.

Facebook Comments