Aranylabdás csak nyomokban marad az öreg kontinensen – egy teljes világválogatott hagyhatja el Európát!

Aranylabdás csak nyomokban marad az öreg kontinensen – egy teljes világválogatott hagyhatja el Európát!

Aranylabdás csak nyomokban marad az öreg kontinensen – egy teljes világválogatott hagyhatja el Európát!

Minden átigazolási időszakban váltanak klubot nagy nevek, az idei nyár azonban más lesz. Hogy miért, azt nézzük meg együtt!

Szaudi pénz is beszél, mindenki más csendben hallgat

Négy szaudi csapatot vásárolt meg a Newcastlet is birtokló Szaudi Befektetési Alap, melynek feje és az ország koronaherceg, Bin Salman irányít. Egy biztos, ha valakinek van nagyjából 320 milliárd dollárja, az azt csinál az átigazolási piacon, amit csak akar. A koronaherceg pedig nem szégyenlős. Ronaldo megszerzése után az egyik csapata, az Al-Ittihad leigazolta Karim Benzemát és Ngolo Kantét is. A francia sztárok ugyan ingyen érkeztek, de egy átlagos város költségvetéséért maradnak csak. Benzema egymaga majdnem annyit keres majd, mint amennyit egy amerikai focicsapat költhet évente az egész keretre, ez pedig több, mint 200 millió euró. Kanté is 100 milliós alapfizetést kap, a bónuszok és extrák pedig egyelőre ismeretlenek. Ha ennyi sztár érkezése nem lenne elég, a hírek szerint Jordi Alba, Sergio Beusquets, Aubameyang, Lloris, Zaha és Bellerin is kapott egy vaskos ajánlatot a négy állami alap birtokolta csapat valamelyikétől. Lassan úgy néz ki, hogy az a sztár, aki elmúlt harminc, azonnal kap egy ajánlatot…

Lionel Messi és az MLS

Hetek óta arról lehetett hallani mindenhol, hogy az argentin támadó visszatér Katalóniába, ám a hétszeres aranylabdás az Inter Miamiban folytatja pályafutását. David Beckham csapata a keleti konferencia utolsó helyén szerénykedik, ez azonban biztosan nem marad így sokáig. La Pulga elmondta, szeretett volna visszatérni a Camp Nouba, ám a helyzet korántsem volt egyszerű. Messi esetleges érkezésével sokaknak nem csak a fizetése egy része, hanem az állása is veszélybe került volna.

A világbajnok argentin azt nyilatkozta, a pénznek semmi köze nem volt az amerikai szerződéséhez, hiszen akkor a szaudi Al-Hilalban rúgná a labdát, nem pedig az USA-ban. Messi azt is mondta, hogy családjával biztosan fog még Barcelonában élni és szeretne majd segíteni szeretett klubjának később.

Európa belehúz

Hiába kavarta a legnagyobb port az Európából eligazolókról szóló hírek tömkelege, az öreg kontinensen sem állt meg az élet. A Real Madrid 103 millió euróért igazolta le a Borussia Dortmund sztárját, Jude Bellinghamet. A fiatal angol középpályás 2029-ig írt alá a királyiakhoz. Az őt szintén csábító Liverpool a Brighton világbajnok középpályását, Alexis Mac Allistert igazolta le 35 millió fontért, míg a PSG Manuel Ugartét szerezte meg 60 millióért a Sportingtól, valamint Marco Asensiot ingyen a Real Madridtól, aki már nem találja majd korábbi csapattársát, Sergio Ramost az öltözőben, a spanyol védő ugyanis ingyen távozik a francia fővárosból. A Real nem csak Benzemát és Asensiot engedte el ingyen, szerződést bontottak Eden Hazarddal, aki négy év után köszönt el a Bernabeutól. Mariano Diaz is ingyen távozhat a nyáron, a dominikai támadóra sem tart igényt jövőre a Real.

Németországban is zajlanak az események, a Bayern ingyen szerezte meg Raphael Guerreirot a Dortmundtól és Konrad Laimert a Lipcséből, a Brighton pedig szintén ingyen szerezte meg a sárga-feketéktől Dahoudot. A Lipcséhez hiába csatlakozik Benjamin Sesko a Salzburgtól, egy másik támadót is kiszemeltek, a Lens belga csatárát, Lois Opendát. Dani Olmo hosszabbított, Szoboszlai Dominik és Haidara jövője azonban kérdéses, mindkettejüket kinézte a Newcastle. A Werder Bremen pedig csodával határos módon Naby Keitát szerezte meg ingyen a Liverpoolból.

A szezon végén bejelentette visszavonulását Zlatan Ibrahimovic, az Ac Milan 41 csatára, ezzel a generációváltás lezárult, mindenki elment, aki számított! Ami biztos, hogy a legjobb bajnokságok színvonala emiatt nem esik vissza, hiszen egy kezdőkörre számolva, elegendő aktív sztár marad Európában. Amire egyelőre nem tudjuk a választ, hogy mikortól lesz érdemes átkapcsolni a tévét a szaudi bajnokságra, hány sztár kell ahhoz, hogy élvezhető foci legyen a sivatagon túl?

Facebook Comments