Megőrülnének az angol bankárok, ha le kellene számolniuk az átigazolásokért kifizetett milliárdokat

Megőrülnének az angol bankárok, ha le kellene számolniuk az átigazolásokért kifizetett milliárdokat

Megőrülnének az angol bankárok, ha le kellene számolniuk az átigazolásokért kifizetett milliárdokat

Egy profi pénzügyminiszter is csak kapkodná a fejét, ha közelről látná, hogy már nem csak a Chelsea és a szaudiak költenek úgy, mintha nem lenne holnap, hanem mindenki számlája is megnyílt. Ki, hova, mennyiért megy – kockás füzeteket elő, hosszú leltár következik?!

Anglia még mindig egyeduralkodó

A bajnoki címet nem szépen és nem csendben elbukó Arsenal 105 millió fontért vette meg a West Hamtől Declan Ricet, 40-ért Jurrien Timbert az Ajaxtól, Kai Havertzet pedig 65 millióért a Chelseaből. Hosszabbítottak Nelsonnal és Salibaval, de távozott a karcosharcos Xhaka 25 millióért, méghozzá a Leverkusenbe.

A United sem a befőttes üveget kereste meg, 55 millió fontot fizetett Mason Mountért a Chelseanek, az Interes André Onana pedig 55 millió euróért érkezhet. Nagy szükség lesz a kameruni kapusra, ugyanis 12 év után távozik a vörös ördögöktől David de Gea, méghozzá ingyen.

A Liverpool MacAllister megvétele után befagyasztotta a számláit, de Szoboszlai Dominik 70 milliós kivásárlási záradékának kifizetésével azért elég nagy meglepetést okoztak. A következő nagyobb beruházás Lavia lehet, ami Firmino és Milner ingyen eligazolása miatt teheti igazán érdekes a Liverpool könyvelőjének estéit.

A középmezőnyben landoló Spurs Solomont szerezte meg ingyen a Fulhamtől, Maddisont a Leicestertől 40 millióért, a kapus Guglielmo Vicariot 19 millióért az Empolitól, Tapsoba és de Ven pedig egyelőre csak a célpontjai a sarkantyúsoknak, Harry Winkstől viszont 10 millióért elköszöntek, a kis Spursös átigazolt a Leicesterbe.

A Citynél Gündogan ingyen Barcelonába igazolása miatt kellett egy új középpályás, 25+5 millió fontért érkezett a Chelseaből Mateo Kovacic a csapatkapitány helyére, Josko Gvardiolt 100 millió euróért csábítják Lipcséből.

A legnagyobb mozgás a Chelseanél volt eddig. Egy csapatnyi játékos eligazolt: Mendy, Koulibaly, Ziyech, Kanté, Kovacic, Mount, Azpilicueta, Loftus Cheek után már Pulisic is már Milanóban van. Nicolas Jackson és Angelo Gabriel viszont már megérkezett, Moises Caicedot pedig még mindig csábítják a kékek, a személyes feltételekben ugyan már két hónapja megállapodtak az ecuadori játékossal, de a pecsétnek még nyoma sincs.

A többi angol csapat sem tétlenkedik, a Newcastle megszerezte 70 millióért Sandro Tonalit a Milanból és közel állnak a szarkák Harvey Barnes leigazolásához. Az Aston Villa Pau Torressel és Youri Tielemanssal erősített, Justin Kluivert azonban a Bournemouthban folytatja, Nathan Collins pedig klubrekordnak számító 23 millió fontért igazolt a Brentfordba.

Nem csak Angliában zajlik az élet

A Real megszerezte Joselu és Bellingham után az egyik legfelkapottabb tehetséget, a török Arda Gülert. A 18 éves támadó 20 millióért igazolt el a Fenerbachceből. Íñigo Martínez és Ilkay Gündogan ingyen érkezett Barcelonába, az Atalanta pedig megszerezte Daniel Bakkert a Bayer Leverkusentől 10 millió euróért. Angel di Maria 13 év után visszatér a Benficába, ahol egyéves szerződést írt alá, Marcelo Brozovic viszont 23 millió euróért elhagyta az Intert és az Al Nassrben folytatja pályafutását. Az olasz csapat továbbá ingyen szerezte meg Marcus Thuramot, a Mönchengladbach támadóját és 25 millióért Davide Frattesit a Sassuolotól. A szerb Milinkovic-Savicért 40 milliót fizetett a Laziónak az Al Hilal.

Geoffrey Kondogbia 8 millióért igazolt a Marseillebe az Atleticobol. A Lipcsében játszó Angelino következő csapata pedig a Galatasaray lesz. A Bayern Laimer és Guierrero ingyenes igazolása után Kim Min Jae-t is megszerezte, akire azért is volt szükség, mert a PSG leigazolta Lucas Hernandezt 45 millió euróért. A francia mellé Milan Skriniar érkezik az Intertől, ráadásul ő ingyen. A francia sztárcsapatba nem csak új játékosok landolnak – Luis Henrique személyében új edzője is lesz a BL-re éhező csapatnak.

Akárhány sztár igazol el, illetve át idén nyáron a legtöbb magyarnak csak egy transfer kötötte le a figyelmét. Igazi csillagunk ugyanis negyven éve nem volt a nyugati piacon. A 70 milliós Szoboszlai Steven Gerrard nyolcas mezét örökölte. Csak remélni tudjuk, hogy a pályájuk is hasonló lesz.

Facebook Comments